Breaking News

YPG: 12 saat süren çatışmalarda 43 çete öldürüldü

KOBANΠ – YPG Basın Merkezi, dün gece güneydoğu Kobanî’de 12 saat boyunca aralıksız süren çatışmalarda 43 çete üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.
Kobanê'deki çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerinin 15 Eylül'e başlattığı işgal saldırılarının 105'inci gününde devam ettiğini belirtti.
Basın Merkezi, "YPG/YPJ savaşçılarımızın operasyon ve saldırıları karşısında büyük darbeler alan DAIŞ çeteleri topluca intihar saldırıları düzenleyerek sonuç almak istemektedir" dedi.
Açıklamada, "YPG/YPJ savaşçılarımızın düzenlediği operasyonla kurtarılan alanlarda çete grupları toplu intihar eylemleri düzenlemiştir" bilgisi verildi.
Şehit Moro mahallesi, Kaniya Kurda ve Şehit Ferhat mahallelerinde yoğun ve şiddetli çatışmalar yaşandığını kaydeden YPG Basın Merkezi, "Çeteler Şehit Moro mahallesinde 2 bombalı araç ve 10 ayrı kişiyle bombalı eylem düzenleyerek intihar etmişlerdir. Tüm bombalı saldırıları etkisizleştiren güçlerimiz ardı sıra yaşanan çatışmalarda da çetelere ağır darbeler vurmuştur" diye belirtti.
7 YPG'li yaşlamını yitirdi
Çatışmaların sonuçlarına ilişkin açıklamada devamla şu bilgiler yer aldı: "12 saat boyunca aralıksız bir biçimde süren şiddetli çatışmalarda tespit edilebilen 43 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 18 cenaze ile birlikte 9 adet kalaşnikof, 1 adet BKC, 5 adet bomba yüklü raxt, 3 adet kalaşnikof raxtı ve 2 telsiz ele geçirmiştir.
Çete saldırıları karşısında büyük bir irade ve kararlılıkla durarak saldırıların boşa çıkarılmasında önemli rol oynayan 7 yoldaşımız kahramanca savaşarak şahadete ulaşmıştır."
(aç)

No comments