Breaking News

5 km genişliğinde, 9 km uzunluğunda bir alan çetelerden temizlendi

GIRÊ SIPÎ – QSD güçleri Rakka’ya ilerleyişlerini sürdürüyor. Şimdiye kadar 5 km genişliğinde, 9 km uzunluğunda bir alan çetelerden temizlendi. QSD’nin ilerleyişi karşısında paniğe kapılan DAIŞ çetelerinin Musul’dan güç takviyesi istediği öğrenildi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD)’nin 24 Mayıs’ta başlattığı Rakka’nın GIRESPI-OPERASYONA-QSD1kuzeyini özgürleştirme operasyonu 6.gününde devam ediyor. QSD’li yetkililerin verdiği bilgilere göre, şimdiye kadar 5 km genişliğinde, 9 km uzunluğundaki bir alanda ilerleyiş sağlandı. Eny Îsa kasabasının güney doğusunda 10 köy ve birçok mezra özgürleştirildi.

Operasyonda 4. kolun da devreye girdiği ve Fırat’ın doğusundan Tabqa’ya  harekete geçtiği yönünde bilgiler alınırken, QSD yetkilileri, Siluk’tan Fırat’a kadar olan geniş bir alanda güçlerinin Rakka’ya doğru ilerleyişinin devam ettiğini belirtti.

Bölgeden edinilen bilgilere göre, uluslararası koalisyona bağlı savaş uçakları da çetelerin mevzilerini bombalamaya devam ediyor.

Öte yandan QSD güçlerinin ilerleyişi karşısında paniğe kapılan DAIŞ çetelerinin telsiz konuşmalarında, Rakka’nın savunması için Musul’dan güç takviyesi istediği gözleniyor.

(ekip/ad)

ANHA

No comments