Breaking News

Ezazlıların QSD’ye çağrısı: Bölgemizi çetelerden temizleyin

TOLÎN HESEN – NURHAT HESEN

EFRÎN – Mari kasabası ve Şêx Îsa köyünden Ezaz’daki DAIŞ ve SUK çeteleri arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle Efrîn’e doğru göçler sürüyor. Efrîn’e göç eden Ezazlılar, QSD’ye çağrı yaparak, “İşgal altındaki bölgemizi çetelerden temizleyin” dedi

Ezaz bölgesinde DAUŞ ve SUK çeteleri arasında yaşanan çatışmaların kurbanı olan halk Efrîn’e doğru göç ediyor. Bölgeden gelen bilgilere göre, çeteler arasındaki çatışmalarda siviller de katledildi.

Şêx Îsa köyünden Efrîn’e göç eden Mihemed Nebî isimli yurttaş, DAIŞ çetelerinin köylerine saldırdığını ve kendilerinin de Efrîn’e göç ettiklerini söyledi. Nebî, QSD’ye çağrıda bulunarak çeteleri bölgelerinden temizlemelerini istedi.

Mari kasabasından Efrîn’e göç eden ve adının gizli tutulmasını isteyen bir yurttaş ise, kasabada çeteler arasında çatışmaların yaşandığını ve kasabanın durumunun iyi olmadığını aktardı.

Kilcibrîn  köyünden göç eden M.R, “çetelerin savaşında sivil halk katlediliyor” dedi. Köylerinde yaralıların olduğunu da sözlerine ekleyen M.R, onlara ulaşma imkanlarının olmadığını kaydetti.

Mari kasabasından Elî Hisên, QSD’ye çağrıda bulunarak bölgede devreye girmesini ve işgal altındaki bölgelerini çetelerden temizlemesini istedi.

Dün (27 Mayıs) ANHA’da ‘ Ezazlı binlerce yurttaş Efrîn’e sığınıyor’ başlıklı haberde dün bine yakın kişinin Efrîn kantonuna göç ettiği ve son 3 gün içerisinde ise Ezaz’dan Efrîn’e göç eden yurttaşların sayısının 6 bin 124 kişi olduğu belirtilmişti. Bu sayı artmaya devam ediyor.

5 (5) 5 (4) 5 (3) 5 (2) 5 (1)EFRIN-NERINEN-KOCBEREN-MARE-SEX-ISE-9-150x150 5 (10) 5 (9) 5 (8) 5 (7)

(ad)

ANHA

No comments