Breaking News

Rakka’nın kuzeyinde ilerleyiş 5.gününde devam ediyor

KOBANÊ – Rakka’nın kuzeyini DAIŞ çetelerinden temizlemek için başlatılan hamle 5.gününde devam ediyor.

2014’ün Ocak ayından itibaren DAIŞ’ın zulmü altında bulunan halkın çağrısı üzerine QSD güçleri uluslararası koalisyonuna bağla savaş uçaklarının katılımıyla 24 Mayıs’ta Rakka’nın kuzeyine özgürleştirme operasyonunu başlattı.

Operasyonlara QSD çatısı altında 31 güç katılıyor

Operasyonların 5. gününe girdiği Rakka’nın kuzeyini özgürleştirme hamlesine 31 güç katılıyor. Operasyona katılan güçlerin isimleri şu şekilde:

“Ehrar El-Reqa Tugayı, El-Tehrîr Tugayı, 455 Özel Eylem Tugayı, 99 Yürüyüş Tugayı, El-Qeqai Tugayı, El-Ekrad Cephesi, Selacîqe Tugayı, Sultan Selîm Tugayı, Eyn Calût Tugayı, Heleb Aşiretleri Güçleri, Cizîrê Tugayları Topluluğu, Ceza Şehitleri Tugayı, Til Hemîs Şehitleri Tugayı, Til Berek Şehitleri Tugayı, Girhok Şehitleri Tugayı, Hesekê Şehitleri Tugayı, Rawiya Şehitleri Tugayı, Firat Tugayları Topluluğu, Mebrûka Şehitleri Tugayı, Firat-Cerablusê Tugayları Topluluğu, Ehrar Cerablus Taburu, Firat Şehitleri Taburu, Baraj Şehitleri Taburu, Senadîd, Süryani Askeri Meclisi, Şems El-Şemal Taburu, Cund El-Heremên Tugayı, Şoreşgerên Reqayê Cephesi, YPG, YPJ, El-Tebga Cephesi  ve Heqî El-Xanim Taburu.”

Öte yandan Rakka’yı kurtarma operasyonuna karadan katılmak üzere ABD deniz kuvvetlerinden 250 profesyonel asker de katılıyor

3 koldan başlatılan operasyonların birinci gününde (24 Mayıs), QSD 6 km ilerledi. Qirtaca, Fatsa, Indibên, Mitemesric köyleriyle 4 mezra çetelerden temizlendi.

Operasyonların ikinci gününde (25 Mayıs), Mitemeşrice ve Hezeriyat köyleri özgürleştirildi, 20 çete öldürüldü ve 120 mm’lik bir havan imha edildi.

Operasyonların üçüncü gününde (26 Mayıs), Eyn Îsa kasabasının 8 km güneydoğusunda yer alan Hişe köyünde yaşanan çatışmada 10 DAIŞ çetesi öldürdü.

Operasyonların dördüncü gününde (27 Mayıs), Eyn Îsa’nın güneyinde 8 çete öldürüldü ve çetelere ait 2 araç ve bir top imha edildi.

Şimdiye kadar birçok köy ve mezranın özgürleştirildiği bölgede çeteler QSD savaşçılarından kaçmayı bir yol olarak görüyor.

Araziye ekilen mayınlar QSD savaşçıları tarafından bir bir temizlenerek ilerieyiş önündeki her türlü engel ortadan kaldırılarak Rakka’nın kuzeyini özgürleştirme operasyonları 5.gününde büyük bir moralle devam ediyor.

(ad)

ANHA

No comments