Breaking News

DAIŞ’ın işkenceci kadınları

ASIYA ISMAÎL

SERÊKANIYÊ –  DAIŞ çetelerine bağlı kadınlar, Rakka’da yaşayan kadınlar üzerinde korku yaratmak, kadınları cezalandırımak  ev kafa kesme gib vahşet uygulamaları gerçekleştirmek için kullanılıyor.

Rakka’dan kaçarak Mebruka Kampı’na yerleşen kadınlar Rakka’da DAIŞ çeteleri ve çetelere bağlı kadın taburu tarafından gördükleri işkenceleri ANHA ile paylaştı.

DAIŞ çeteleri, 2014 yılının Şubat ayında Rakka kentinde ‘El-Xensai’ kentinde bir kadın taburu oluşturdu. Yaklaşık 800 kadının olduğu taburda,çoğunlukla Amerika, Fransa, İngiltere, Türkiye ve Arap ülkelerinden gelen kadınlar yer aılıyor. Silah ve çetelerin işkence yöntemlerine dair eğitim alan kadınların, taburda yer alması için DAIŞ çeteleri ile evli olmaları gerekiyor.

Suriyeli kadınlar 700-1500 dolar maaş alırken yabancı uyruklu kadınlar daha fazla maaş alıyor.

Rakka’da yaşayan kadınlarıın nefes almasına bile izin vermeyen  tabura bağlı kadınlar, kent sokaklarında gezerek sesini duydukları kadınları tutuklayrak işkence ediyorlar. Renkli kıyafet giyen kadınlar, yüzü açık olan kadınlar da işkenceci kadınların hedefinde.

El-Husbe isimli bir binaya getirilen kadınlar şiddetli işkencelere maruz kalıyor. Kimin kafası kesilirken kimi kırbaçla dövülüyor ya da demir aletlerle kadınların gögsü eziliyor.

Bu kadınların bir görevi de tehdit ve para yoluyla DAIŞ çetelerine uygun eşler bulması.

 (u)

ANHA

No comments