Breaking News

McGurk’dan Komutan Ebu Leyla için taziye mesajı

HABER MERKEZİ –“Menbic’i kurtarma Operasyonu’nda yaralanan Menbic Askeri Meclisi Üyesi ve Şems El-Şemal Taburu Komutanı Ebu Leyla yaşamını yitirdi. ABD Başkanı Barack Obama’nın DAIŞ Özel Temsilcisi Brett McGurk, Ebu Leyla için taziye mesajı yayımladı.

Minbic’e yönelik 1 Haziran’da başlatılan operasyonun komutasında yer alan Minbic Askeri Meclisi Üyesi ve Şems El-Şemal Taburu Komutanı Faysal Ebu Leyla, 3 Haziran günü Xefiet Ebû Qelqel köyünde, havan topunun yakınına düşmesi sonucu ağır yaralandı.

Kafasından aldığı şarapnel parçasıyla ağır yaralanan Ebu Leyla doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı

Uzun süredir Rojava’da DAIŞ’a karşı taburuyla birlikte mücadele veren Ebu Leyla, Kobani savaşında da yer almıştı.

140902203312-aman-brett-mcgurk-2-story-topABD’den taziye mesajı

Brett-McGurk Ebu Leyla’nın yaşamını yitirmesi Mınbic ve Rojava’da büyük üzüntü yaşanmasına neden olurken, ABD Başkanı Barack Obama’nın DAIŞ Özel Temsilcisi Brett McGurk da sosyal medyada taziye mesajı yayımladı.

McGurk mesajında, “Dualarımız doğum yeri Minbic’i DAIŞ teröristlerinden kurtarmak için düzenlenen operasyonda hayatını kaybeden komutan Ebu Leyla ile birlikte. Demokratik Suriye Güçleri Minbic’te DAIŞ’a karşı kazanımlarına devam ediyor. DAIŞ’ın yabancı savaşçıları Paris ve Brüksel başta olmak üzere saldırıların sorumluları Minbic’i kullanıyordu” dedi.

(ad)

No comments