Breaking News

QSD: Minbicli göçmenler bölge özgürleşince evlerine geri dönebilecek

HEYFA MÛSA

HABER MERKEZİ – Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Minbic halkı bölgenin kurtarılmasıyla birlikte, kısa sürede yaşam alanlarına geri döneceklerini belirtti.

BM dün (6 Haziran) bir açıklama yaparak, Minbic Askeri Meclisinin başlattığı Şehit Komutan Faysal Ebû Leyla Operasyonu dolayısıyla, bölgede göç dalgasının yaşama bileceğini belirtti.

Konuya ilişkin QSD Resmi Sözcüsü Telal Ali Silo bir açıklama yaparak, bölgede yaşana çatışmalardan kaynaklı halkın kısa bir süreliğine göç edebileceğini, fakat bununda çok kısa olacağını söyledi. Talal Silo, bölgenin kurtarılmasıyla birlikte, Minbic halkının yaşam alanlarına geri dönebileceğini kaydetti.

QSD Sözcüsü, sivillere çetelerin kendilerini kalkan olarak kullanmalarına izin vermemelerine dikkat çekerek, böylesi süreçte çetelerin vahşi katliamlarından kurtulmak için en iyi yöntemin göç etmek olduğunu ifade etti.

DAIŞ çetelerine karşı Girê Spî, Til Hemîs, Til Berak, Til Koçer, Hol ve Şedadê hamlelerinde de sivil halk göç etme durumunu yaşamıştı diyen QSD sözücü Talal Ali Silo, bu bölgelerin güvenliğinin sağlanması ardından halkın yaşam alanlarına geri döndüğünü ve daha sonra yurttaşların kendi yönetim sistemlerini oluşturduklarını belirtti.

(ad)

ANHA

No comments