Breaking News

Agit Civyan: Şengal’i kurtarma operasyonu sürüyor

HPG Şengal Komutanı Agit Civyan, Şengal’i kurtarma operasyonunun sürdüğünü söyledi.
Rojnews ajansına konuşan HPG Şengal Komutanı Agit Civyan, alanda bulunan 500 HPG gerillası, Rojava’dan gelen 200 YPG savaşçısı ve 200 Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) savaşçısının Şengal-Rojava koridorunun açılması ve Şengal kent merkezinin kurtarma operasyonuna katıldıklarını açıkladı. Peşmerge güçleri ile ortak hareket edebilmek için bir çok defa girişimleri olduğunu, başlattıkları operasyonu da ortak bir karargah ve komutanlık çatısı altında yapmak istemelerine rağmen bunun gerçekleşmediğini dile getirdi.

HPG/ YJA-STAR, YPG/YPJ, YBŞ güçlerini koordine eden Civyan; “Bu güne kadar Kürdistan Bölge Hükümeti’nden birlikte çalışma başlatmak için haber bekliyorduk. Birlikte çalışma konusu üzerinde uzlaşıya varmıştık. Peşmerge güçlerinin Zumar ve Zurava üzerinden Şengal Dağına koridor açmak için operasyonu başlayınca bizde mecburen Rojava koridoru operasyonunu başlattık” dedi.

Şengal kentinin kurtarma operasyonunu da peşmerge güçlerini bilgilendirerek başlattıklarını dile getiren Agit Civyan; “ Genel bir operasyon başlatmadan önce birkaç gurubumuz Şengal kentinde çatışmaya başlamışlardı. Biz de her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Peşmerge güçlerini bilgilendirdik ve saat 11:00 da Şengal kentinin kuzey mahallelerine girdik. Bu aralıkta peşmerge güçleri de bizlere ulaştı birlikte ilk mahalleyi kurtardık” dedi.

Agit Civyan, kısa bir zamanda başta Êzîdîler olmak üzere tüm Kürt halkına müjdeli haberler vermek istediklerini söyledi. Civyan bazı marjinal basın organlarında çıkan PKK’nin Şengal’in kurtarmasını tek başına yaptığını söyleyecekleri yönündeki haberlerin doğruyu yansıtmadığını belirtti. “Bizim böyle bir söyleme ihtiyacımız yok, biz Kürdistan’ın savunma güçleriyiz. Bizim için Mahabad, Qamışlo yada Halepçe’nin birbirinden farkı yoktur. Şengal işgalden kurtulduktan sonra Êzîdîler tarafından yönetilecektir. Düşmanımız DAİŞ’tir” diyerek PKK’nin böyle bir propagandaya ihtiyacı olmadığını söyledi.

Êzîdî halkına özel olarak seslenen HPG Şengal Komutanı Civyan, birçok bölgenin kurtarıldığını belirterek geri dönüşlerin başlatılmasını istedi. Êzîdî gençleri savaşmaya davet etti.

Toplan güçlerinin 900 olduğunu dile getiren komutan, bunlardan 500’ünün HPG/YJA-STAR, 200’ünün YPG/YPJ güçleri ve 200’de Yekineyên Berxwedana Şengalê (YBŞ) olduğunu belirtti.

No comments