Breaking News

Çeteler Şengal merkezinde vuruldu!

ŞENGAL –  HPG Şengal Komutanlığı ile YBŞ Genel Komutanlığı, dün gece Sûka Jor Mahallesine sızma girişiminde bulunan çetelerin vurluduğunu ve 3 çetenin öldürüldüğünü bildirdi. Komutanlık, 27 Aralık günü yaşamını yitiren gerillanın kimlik bilgilerini de açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Şengal Komutanlığı ile YBŞ Genel Komutanlığı, Şengal’i özgürleştirme hamlesinin devam ettiğini belirtti. “28 Aralık günü gece saat 21.00 de Sûka Jor Mahallesi civarında DAİŞ çeteleri gerilla güçlerimizin bulunduğu bir noktaya sızma girişiminde bulunmuştur. Gerilla güçlerimizce fark edilen bu çeteler B-7 ve ferdi silahlarla etki bir biçimde vurulmuştur. Burada net 3 çete öldürülmüştür. Yaralı çete sayısı ise netleştirilememiştir” denilen açıklamada 27 Aralık günü yaşamını yitiren bir gerillanın kimlik bilgilerini de açıkladı.
27 Aralık günü Şengal’e bağlı Sûka Jor Mahallesi’nde yoğunlaşan çatışmalarda 1 gerillanın yaşamını yitirdiğini açıkladığını hatırlatan HPG Şengal Komutanlığı ve YBŞ Genel Komutanlığı, şunları belirtti: “Yaşanan bu çatışmalarda kahramanca bir direniş sergileyen ve Şengal'in özgürleşmesi hamlesinde Apocu fedai ruh ile mücadele yürüterek fedakarca yerine alan Agit yoldaşımız Kürdistan özgürlük şehitleri kervanına katılmıştır.”
Yaşamını yitiren gerillanın kimlik bilgileri şöyle:
Süleymaniye doğumlu, Agit Süleymaniye kod adlı Mihemed Fayiq, 27 Aralık 2014’te Şengal’de yaşamını yitirdi.

No comments