Breaking News

Rojava Asayişi’nden yılbaşı uyarısı!

HABER MERKEZİ – Rojava Asayişi Genel Komutanlığı, tüm rojava halkının yeni yılını kutlayarak, yeni yıl kutlamalarının mutluluk ve güven içinde geçmesi için havai fişeklerin kullanılmamasını istedi. 

2015 yılına girmeye sayılı günler kala yılbaşı kutlamalarının güven içinde geçmesi için Rojava Asayişi, hazırlıklarını sürdürüyor.
Yeni yıl ktlamaları için alınan güvenlik önlemlerine ilişkin yazılı bir açıklama yayınlayan Rojava Asayiş Güçleri Genel Komutanlığı, dünya, bölge ve Rojava’daki tüm inanç, kültür ve etnik grupların yeni yıllarını kutlayarak 2015’in bölgede sükunet ve kalıcı barışa vesile olmasını diledi.
Açıklamada, yılbaşı kutlamalarında havai fişek kullanımının çeşitli kazalara ve güvenlik zaaflarına yol açtığına dikkat çeken Asayiş Genel Komutanlığı, bayram vb kutlamalarda yaygınlık kazanan bu durumun uygar bir davranış ve görüntü sergilemediği gibi bölgenin huzur ve güvenine de hizmet etmediğini belirtti.
Havai fişeklerin sivil halkın huzurunu kaçırdığını ve can güvenliğini de tehlikeye atacak zaafiyetlere yol açtığını kaydeden Asayiş Komutanlığı, bölgede yaşayan halklarımızın can güvenliği ve huzurunun sağlanabilmesi açısından tüm halklarımızın bu açıklamayı dikkate alarak havai fişek kullanmayacaklarını ümid ediyoruz” dedi.
 (aç)

No comments