Breaking News

YBŞ’den 2014 savaş bilançosu: 553 çete öldürüldü

ŞENGAL – Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ), Şengal’deki 2014 yılı savaş bilançosunu açıkladı. 2014 yılı savaş bilançosuna göre, 553 DAIŞ üyesi öldürülürken, 134’ü yaralandı. 54 araç imha edilirken, 26 araç da darbelendi.
YBŞ Komutanlarından Dersim Şengal, Êzîdî kadınların intikamını almak için savaştıklarını, kaçırılan ve köle pazarlarında DAIŞ tarafından satılan Ezidi Kürt kadınlarının intikamını almak için Ezidi kadınlarını YBŞ saflarına katılmaya çağırdı. Kadınları DAIŞ terörizmine karşı mücadele eden kadınlara destek olmaya çağıran Dersim Şengal, kadınlara dayanışma çağrısında bulundu.
Kürt halkının kazanımlarına saldırıldı
Şengal, beş bin yıldır Ortadoğu halklarına kendini dayatan ulus devlet, iktidar zihniyetinin halkların baharıyla birlikte yıkılmaya başladığına dikkat çekti. Her kesten önce komşu, dört devlet tarafından işgal edilen Kürt halkının başkaldırdığını söyleyen Şengal, “Halkların baharına öncülü eden Batı Kürdistan yarattığı demokratik sistemle, tüm dünyaya örnek oldu. Halkların iradesini açığa çıktığını gören işgalci hegemonik güçler ile statüko savunucuları, DAIŞ olarak bilinen bölge gericileri ile uluslararası ajanları devreye koyarak, Ortadoğu halklarının özellikle Kürt halkının kazanımlarına saldırdı” dedi.
Êzidîlerin kökten temzilenmesi hedeflendi
Kürdistan halkının en eski topluluğundan olan Ezidilerin Türk, Arap, Fars faşist işgalcilere karşı her zaman mücadele ettiğini, boyun eğmediğini de vurgulayan YBŞ Komutanı Dersim Şengal açıklamasında şunları ifade etti: “Devletçi, işgalci merkeziyetçi uygarlık kültürü ile bütünleşmeye Ezidi toplumu, tarih boyunca 73 katliamla karşılaşmıştır.
Türk, Arap ile Fars faşizmi, Ezidi toplumunda kendisini koruyan insanlık değerleri ile doğal toplum kültürünü yok etmek için, çeşitli saldırı yöntemlerine başvurmuştur. En son Ağustos ayı başında, DAIŞ olarak adlandırılan söz konusu her üç faşizmin temsilcileri ile Kürt işbirlikçileri, Ezidi halkımıza saldırarak, kökten yok etmeyi hedeflemiştir.”
‘PDK Êzidileri DAIŞ’a teslim etti’
DAIŞ’in Musul’u işgalinden sonra Şengal’e yöneleceğini bildiklerini, çünkü Şengal’in tarihsel, toplumsal ve inançsal anlamda değeri olduğuna da dikkat çeken Şengal, “Bundan dolayı Ezidi Kürtleri olarak, Şengal’in güvenlik sorununa karşı tüm askeri ve siyasi Kurdistani güçlere çağrıda bulunarak, sorumlu davranmalarını talep ettik. Her ne kadar Şengal'de güçleri olduysa peşmergelerin Şengal’i savunmayacağını biliyorduk. Bundan dolayı, Ezidi toplumu olarak özellikle PKK'ye çağrıda bulunduk, nasıl ki kırk senedir gerilla gücü ile Kürdistanı savunuyorsa, Şengal’in de imdadına yetişmesini istedik. PDK ile peşmerge kardeşlerimiz çağrılarımıza olumsuz yanıt verdiler. Bununla beraber gerillanın Şengal’e gelmesinin önünde engel oldular. PDK ve peşmergeleri, dünyanın gözü önünde Ezidileri DAIŞ çetelerine teslim edip Şengal’den kaçtıktan sonra, on binlerce kız çocuğu, kadın, genç, ihtiyar çeteler tarafından kaçırıldı, katledildi. Bundan dolayı biz Ezidi toplumu, özellikle YBŞ olarak, PDK ile peşmergelerini yaşanan bu katliamdan sorumlu görüyoruz” dedi.
‘YBŞ uluslararası anlaşmalara bağlıdır’
“Ezidilerin öz savunma gücü olsaydı böyle bir katliam yaşanmazdı” diye konuşmasına devam eden Şengal, bu katliamla savunmanın bir toplum için ne kadar gerekli olduğunun da ortaya çıktığını belirtti. Savunmasız bir toplumun varlığından bahsedilemeyeceğini sözlerine ekleyen Şengal, “Varlığını göstermek için, öz savunmasını güçlendirmesi gerekiyor. YBŞ'de bu esaslar üzerine kuruldu. Ezidi toplumunun YBŞ'yi kurmasındaki amaç, DAIŞ çeteleri ile işbirliklerine karşı Ezidi toplumu ve bölgedeki halkları korumak, Ezidileri irade sahibi yapmaktır. Ezidilerin Şengal’de yok olmayla karşı karşıya kaldığı önemli bir süreçte YBŞ kuruldu. Kahramanlık ve fedekarlığıyla YBŞ Ezidileri, Şengal’de sonu olmayan katliamdan kurtarmıştır. Dört aydır Şengal dağında mücadele eden YBŞ, bölgedeki halkımızı korumuştur. YBŞ askeri bir güçtür ve Ezidi gençlerinden oluşmaktadır. Irak ve uluslararası askeri anlaşmalara göre hareket ediyor. YBŞ olarak göç etmek zorunda kalan Ezidi halkımızı toprağına dönmeye ve YBŞ saflarında yer almaya çağırıyoruz. Özellikler genç kadın ve erkekleri YBŞ saflarında mücadeleye davet ediyoruz. Çünkü YBŞ, bugünde bizleri yok etmeye çalışan kanlı düşmanımıza karşı 73 fermanın intikamını alan güçtür. Varlığını korumak için Ezidi toplumunun bu savunma gücüne ihtiyacı var. Bundan dolayı, YBŞ'nin güçlendirilmesi her Ezidinin görevidir” diye konuştu.
‘Şengal ve Êzidîliği savunacağız’
“YBŞ olarak tüm halkımıza söz veriyoruz; tek bir Ezidi genç kadını ile erkeği kalıncaya kadar Şengal’i, Ezidiliği savunacağız” diyen Şengal DAIŞ ve işbirlikçilerine karşı Şengal’i ve Ezidiliği sonuna kadar savunmaya hazır olduklarını da belirtti. Ezidilere yapılan her saldırının, nerede olursa olsun karşı koyacaklarını da sözlerine ekledi.
PKK’ye teşekkür
YPG’ye de katliamda Şengal’e ulaşarak, yüzbinlerce insanı kurtardığı için teşekkür eden YBŞ Komutanı Deniz Şengal, “Şengal’e geldiği için ki daha öncede halkımız korumak için gelmek istemişti, YBŞ olarak PKK'ye teşekkür ediyoruz” dedi.
Açıklamada 2014 savaş bilançosu ise şöyle açıklandı:
Öldürülen çete sayısı: 553
Yaralanan çete sayısı: 134
İmha edilen araç sayısı: 54
Darpedilen araç sayısı: 26
El konulan malzemeler:
39 Kalaşnikof
5 M16
2 adet 12.5'lik doçka ile 4 kutu mermisi
4 adet B7 ile 21 roket
5 adet BKC ile 10000 adet mermisi
1 adet BKT
2 adet 60mm havan
2 adet el yapımı havan
1 adet 82mm havan yerleştirme alanı
2 Kanas
11 adet gündüz dürbün, 4 adet gece görüşlü dürbün
1 adet teleskop
1 adet detektör
2 adet G3
8 adet tabanca
45 el bombası
10 adet küçük cihaz
120 mayın
1 Hamar
1 Panzer
3 Akrep ve askeri malzemeler.
YBŞ komutanlığı, 4 aylık süreç içerisinde 12 YBŞ savaşçısının da yaşamını yitirdiğini belirtti.

No comments