Breaking News

YPG Kobanî’nin 3 cephesinde ilerliyor!

KOBANÎ –YPG güçleri, DAIŞ çetelerine yönelik başlattıkları “temizlik operasyonu” çerçevesinde güney, doğu ve güney doğu cephelerindeki ilerleyişlerini sürdürüyor. YPG eylemlerinde şu ana kadar çok sayıda çete üyesi öldürülürken önemli miktarda cephane de YPG güçlerinin eline geçti.
Bölgedeki ANHA muhabirleri, YPG’nin dün gece saatlerinde Kobani’nin güneydoüu cephesinde stratejik önemi olan Moro Mahallesini çetelerden temizlediğini ve alanda yaşanan şiddetli çatışmalar sonucunda çetelere ait bir miktar cephanenin de YPG savaşçılarının eline geçtiğini bildirdi. Ancak bu alanda öldürülen çete sayısı öğrenilemedi.
Doğu cephesinde de YPG savaşçıları Kobanî halk belediyesi binası ile genç kadınların okuduğu El-Xensai Lisesi ve çevresini tümden çetelerden temizledi. Bu bölgedeki çatışmalarda çetelerin kayıpları konusunda da henüz somut bir bilgi alınamazken çetelere ait çok sayıda askeri malzeme ve cephaneye YPG güçlerince el konulduğu belirtildi.
Yine doğudaki Kaniya Kurdan nahallesinde YPG güçleri ile DAIŞ çeteleri arasında gece boyunca şiddetli çatışmalar yaşandığı kaydedilirken çatışmaların detaylarına ilişkin bilgi edinilemedi.
Öte yandan YPG güçlerinden ağır darbeler yiyen ve birçok noktadan geri çekilmek zorunda kalan DAIŞ çeteleri, kent merkezini ve özellikle sivil halkın yaşadığı alanları havan toplarıyla bombalamaya devam ediyor. Bombalamada şu ana kadar herhangi bir can kaybının yaşanmadığı, ancak havan topu isabet eden yerlerde maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.
Kentin bir çok alanında YPG güçleriyle DAIŞ çeteleri arasındaki çatışmalar halen devam ediyor.
(ekip/aç)

No comments