Breaking News

YPG: Şeddadê’de 32 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – YPG, Şeddadê’ye saldıran DAIŞ çetelerine ağır darbe vurulduğunu, yaşanan çatışmalarda  32 çetenin öldürüldüğünü ve çok sayıda cephanenin ele geçirildiğini bildirdi.

YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerinin 4 Haziran günü  Şedadê’ye saldırması ardından başlayan çatışmaların sonuçlarına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

YPG, “4 Haziran günü saat 04.00’da DAIŞ çetelerinin Hasekê’ye bağlı Şedadê kasabasının güneyindeki Ezawî köyü ve çevresinde düzenlediği saldırılar ardından başlayan çatışmalar akşam saatlerinde sonlanmıştır. Çetelerin düzenlediği saldırıyı püskürten güçlerimiz çetelere ağır darbe vurmuştur” denildi

Çatışmaların sonuçlarına ilişkin ise YPG şu bilgileri verdi:

“Dün gün boyu yaşanan çatışmalarda güçlerimiz toplam 22 çete üyesini öldürmüş, 10 çete üyesi de kendini patlatarak intihar etmiştir. Bu çatışmalarda toplamda toplam 32 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 15 adet kaleşnikof, bu silaha ait çok sayıda mermi, 2 adet B7 roketatar ve 10 roketatar mermisi ve 2 adet telsiz cihaz ele geçirmiştir.”

Açıklamanın devamında, 4 Haziran günü öğlen saatlerinde DAIŞ çetelerinin Cerablus güneyindeki mevziilerinden Kobanê’nin güneybatısında bulunan Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlediği belirtildi.

YPG, Türk ordusunun Rojava’ya yönelik düzenlediği saldırılar devam ettiği belirtilirken, “bu saldırılar kapsamında Türk Ordusu 4 Haziran günü 11.30 ile 12.00 saatleri arasında Kobanê’nin batısında bulunan Ziyaret köyüne yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir” denildi.

(ad)

ANHA

No comments