Breaking News

‘Çeteler Şengale girdiğinde Barzani neredeydi?’

EFRÎN – Efrîn’deki kurum yöneticileri ve üyeleri, KDP başkanı Mesut Barzani’yi kınayarak, “Çeteler Şengali İşgal ettiği zaman Barzani neredeydi?” dediler.

Efrîn’deki kurum yöneticileri ve üyeleri, KDP başkanı Mesut Barzani’nin ‘PKK Şengal’den çıkmalıdır. Erdoğan Kürt sorununu iyi bilmektedir’ sözleri üzerine ANHA’ya konuşarak Barzani’ye yönelik tepkilerini dile getirdi.

KDP başkanının bölgede siyaset ve politikalarının çöktüğünü kaydeden Komünlere bağlı Eğitim Komitesi sorumlularından Midewer Umer, Kürt halkının celladı Erdoğan’a sığınmasını sözde Kürtlük olarak değerlendirdi, Barzani’nin Kürt halkından ve meşru haklarını elde etmek için verdiği mücadeleden hiçbir şey anlamadığını belirtti.

Eğitim Komitesi sorumlularından Nebîha Mosko şunları dedi, “Barzani, ‘PKK Şengal’den çıksın’ diyor. Ancak DAIŞ çeteleri Şengale girdiğinde Barzani neredeydi? Barzani’nin güçleri Şengal kurtarıldığında neredeydi?”

Şehit Aileleri Kurumu üyesi Meryem Henan da, AKP’nin Bakurê Kürdistan’da kadınları, çocukları ve yaşlıları katlettiğini, sivil halka yönelik ağır silahlarla saldırdığını belirterek, Barzani’ye “Kürtlerin celladı, Kürt sorununu ve meşru haklarını nasıl tanıyabilir?” sorusunu sorudu.

(ad)

ANHA

No comments