Breaking News

Şengal'de DAİŞ çetelerine 2. büyük darbe

Şilo Şehitleri İntikam Hamlesi kapsamında DAİŞ büyük darbe vuruldu. 20 kilometre uzunluğunda, 10 kilometre genişliğindeki alan çetelerden temizlendi. Operasyon boyunca 107 çete öldürülürken, 73’ünün cenazesi YBŞ güçlerinin elinde kaldı.
 YBŞ Genel Komutanlığı,  13 Kasım 2015 Şengal’in özgürleştirilmesinden bu yana DAİŞ’e karşı ikinci büyük başarının elde edildiğini belirtti. Komutanlık, stratejik bir bölge olan 20 kilometre uzunluğunda 10 km genişlendiğindeki alanın çetelerden temizlendiğini açıkladı.

Şengal Dağı’nın kuzeyi çetelerden temizlendiğini ve güvenlikli bir alan haline getirildiğini ifade eden YBŞ, bu alanın Musul’a giden 47. yol hattı  ile Irak ve Rojava sınırının birleştiği nokta olduğunu kaydetti.

YBŞ, 7 gün süren Şilo Şehitleri İntikam Hamlesi’nde, Mediban  ve Mecris köyülerinin de DAİŞ çetelerinden kurtarıldığını vurguladı.  Operasyonlarda çetelerin elinde esir olan 55 Êzidî de kurtarıldı.

YBŞ, bu operasyonda 107 DAİŞ çetesi öldürüldüğünü, 73’ünün cenazesinin de eline geçtiğini bildirdi. Mediban Sorumlu Ebu Yeqin ile Ebu Yasin, Ebu Felah ve Ebu Kemal adla emirlerin öldürüldüğü de kaydedildi.

YBŞ Genel Komutanlığı, Dilşah Abdullan Selim, Büsam Ziyad Tarık, Ebu Netzer ve Celil Telafer adlı çetelere ait kimlikleri de ele geçirdiklerini belirtti. Operasyonda 2 araç da darbelendi.

Komutanlık, bu operasyona 1000 YBŞ/YJŞ savaşçısı ile Rojava sınır hattından 500 YPG/YPJ’linin de katıldığını ifade etti. Genel operasyonlara HPG/YJA Star gerillaları da kısmi destek verdi.

Komutanlık, aralarında YBŞ Askeri Meclis Üyesi Şengal Şengali’nin de olduğu 14 savaşçının yaşamını yitirdiğini kaydetti. Yaşamını yitirenlerden 5’nini YPG, 8’inin YBŞ/YJŞ savaşçısı birinin de Gazeteci Agir Bane olduğunu belirten komutanlık, 15 savaşçının da yaralandığını açıkladı.

YBŞ, yaşamını yitiren savaşçıların kimliklerinin daha sonra açıklanacağını ifade etti.

ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER

YBŞ ele geçirilen malzemelerin listesini de açıkladı.

4 adet Kanas ve raxtı

8 adet BKC silahı, 3 zinciri ve çok sayıda mermisi

3 adet B-7 ve 17 roketi,

5 adet tabanca,

2 adet gündüz dürbünü,

8 adet füze

2 adet Zagros suikast silahı

14 adet  Kleş silahı, 9 jarjör ve çok sayıda mermi

5 adet bomba yüklü araç, (bir tanesi intihar aracı, biri de bomba yüklüydü. İmha edildi.)

1 adet Hammer

1 adet tarktör,

1 adet taksi

35 adet 82’lik havan güllesi

1 adet  240 milimlik havan ve 12 güllesi

16 adet Katyuşa kaidesi ve 3 tane roketi

2 adet 12,5’luk doçka

2 adet 60’lık havan ve 48 tane güllesi

Çetelere ait kimlik ve örgütsel dökümanlar ele geçildi.

No comments