Breaking News

YPG: Cizîr, Kobani ve Halep’te 16 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – YPG güçleri, Eyn Îsa, Sirîn, Şedadê, Gentarî ve Şêx Meqsud’da saldırı düzenleyen çetelere ağır darbeler vurdu. 16 çetenin öldürüldüğü çatışmalarda bir bombalı çete aracı da imha edildi, 4 YPG savaşçısı yaşamını yitirdi.

YPG Basın Merkezi, Kobani, Cizîr ve Halep bölgelerinde çete gruplarının saldırılarının devam ettiğini, saldırılara güçlerinin de sert karşılık vererek çetelere darbeler vurduğunu bildirdi.

Basın Merkezi’nin çatışmlara ve çete saldırılarına ilişkin açıklaması şöyle:

Qereqozax ve Şêxler’e ağır silahlı saldırı

20 Mart günü saat 09.00’da DAIŞ çeteleri Kobanê’nin güneybatısında bulunan Qereqozax köyüne yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

Çete grupları aynı gün saat 11.00 ile 14.00 ve 21 Mart günü 04.00 ile 05.00 saatleri arasında Aşağı Cerablus’taki mevzilerinden Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

Eyn Îsa’da bir YPG’li yaşamını yitirdi

20 Mart günü saat 07.00’da DAIŞ çeteleri Eyn Îsa kasabasının güneyine yönelik ağır silahlarla şiddetli bir saldırı düzenlemiştir. Düzenlenen bu saldırı sonucunda yaralanan bir yoldaşımız kaldırıldığı hastanede şehadete ulaşmıştır.

Çete grupları 21 Mart günü saat 05.30’da da aynı bölgeye yönelik ağır silahlarla ayrı bir saldırı düzenlemiştir.

20 Mart günü saat 14.40 sularında DAIŞ çeteleri Eyn Îsa kasabasının doğusunda bulunan Fatsa köyü çevresinde bir saldırı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin müdahalesi ardından çete grubu alandan kaçmıştır.

Bombalı çete aracı imha edildi

20 Mart günü DAIŞ çeteleri Şedad kasabasına bağlı Mekmen köyünün 6 km güneydoğusunda bir saldırı düzenlemiştir. Patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırı güçlerimiz tarafından etkisiz kılınmıştır.

Gentarî köyüne çeteler saldırdı

20 Mart günü saat 09.00’da DAIŞ çeteleri Eyn Îsa kasabasının doğusunda bulunan Genterî köyü çevresinde bir saldırı düzenlemiştir. Saldırıya sert karşılık veren güçlerimiz ile çete grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tam olarak tespit edilememekle birlikte 3 çete cenazesi güçlerimizin eline geçmiştir. Çete saldırısının püskürtülmesi için büyük bir fedakarlıkla çarpışan 2 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

Sirîn-Malha’da 4 çete öldürüldü

21 Mart günü saat 04.30 sularında DAIŞ çeteleri Sirîn kasabasının güneyinde bulunan Bucak köyüne yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Malha köyü kavşağına yönelik düzenlenen saldırıya güçlerimiz sert karşılık vermiştir. Yaklaşık iki saat süren çatışmalar sonucunda 4 çete ölü olarak ele geçirilmiştir. Güçlerimiz çetelere ait 3 adet kaleşnikof, 3 adet intihar raxtı ele geçirmiştir.

Şêx Meqsud saldıran çetelerden 9’u öldürüldü

Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, Lîwaa El-Fetih, Ceyş El-Mucahidîn, Kombûna Festeqim Kema Emert Topluluğu ve Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik saldırıları devam etmektedir.

Bu saldırılar kapsamında çete grupları Mekteb Eqtar ve Muselles bölgelerinden mahalleye sızma girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin müdahalesiyle her iki alanda da şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Mekteb Eqtar bölgesindeki çatışmalarda 5, Muselles bölgesindeki çatışmalarda ise 4 çete üyesi öldürülmüştür.

Çete saldırısının püskürtülmesinde cansiperane savaşan 1 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.”

(aç)

ANHA

No comments