Breaking News

YPG’den ateşkes ihlaline ilişkin 3 açıklama

HABER MERKEZİ – YPG Genel Komutanlığı, Suriye’deki Ateşkesi İzleme Koordinasyonuna SUK ve ENKS çetelerinin Şêx Meqsûd mahallesine yönelik saldırılarının devam ettiği ve son saldırılarda 4 sivil yurttaşın yaşamını yitirdiği yönünde 3 mesajla bilgilendirme yaptı.

YPG Genel Komutanlığı, Suriye’deki Ateşkesi İzleme Koordinasyonuna 3 ayrı mesajla ateşkesin ihlaline ilişkin bilgilendirme mesajı yayımladı.

İlk Mesaj şöyle:

“Suriye’de Ateşkesi İzleme Özel Koordinasyonuna,

19 Mart’ta saat 15.00’da Halep’in Şêx Meqsud mahallesine ve bazı YPG noktalarına yönelik Grad füzeleriyle, ağır silahlarla ve cehennem toplarıyla yapılan saldırıların sürdüğünü sizlere bildirmek isteriz.

Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK)’a bağlı Sultan Murad Tugayı, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, El-Fetih Tugayı, Ceyş El-Mucahidîn, Festeqim Kema Emert Grupları ile Nûreddîn Zenkî Taburları Eşrefiyê ve Seken Şebabî tarafından bu saldırılarını gerçekleştirmektedir. Çete gruplarının güçlerimizin Şêx Meqsûd mahallesine saldırı düzenlemişlerdir. Bu çete grupları Halep’in Mesbeha ve El-Eşerefiyê mahallelerinden saldırıların düzenlemektedir.

İkinci mesaj şöyle:

“19 Mart’ta saat 15.00’da Halep’in Şêx Meqsud mahallesine ve bazı YPG noktalarına yönelik Grad füzeleriyle, ağır silahlarla ve cehennem toplarıyla yapılan saldırıların sürdüğünü sizlere bildirmek isteriz.

Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK)’a bağlı Sultan Murad Tugayı, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, El-Fetih Tugayı, Ceyş El-Mucahidîn, Festeqim Kema Emert Grupları ile Nûreddîn Zenkî Taburları Eşrefiyê ve Seken Şebabî tarafından bu saldırılarını gerçekleştirmektedir. Çete gruplarının güçlerimizin Şêx Meqsûd mahallesine saldırı düzenlemişlerdir.

“19 Mart’ta saat 15.57’de Halep’in Şêx Meqsud mahallesine ve bazı YPG noktalarına yönelik Grad füzeleriyle, ağır silahlarla ve cehennem toplarıyla yapılan saldırıların sürdüğünü sizlere bildirmek isteriz.

Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK)’a bağlı Sultan Murad Tugayı, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, El-Fetih Tugayı, Ceyş El-Mucahidîn, Festeqim Kema Emert Grupları ile Nûreddîn Zenkî Taburları Eşrefiyê ve Seken Şebabî tarafından bu saldırılarını gerçekleştirmektedir. Çete gruplarının güçlerimizin Şêx Meqsûd mahallesine saldırı düzenlemişlerdir. Ağır silahlarla ve el yapımı füzelerle YPG güçlerinin mevzilerine ve Şêx Meqsûd mahallesinde sivil yerleşim yerlerine saldırmaktadır. Çete saldırıları sonucunda aralarında bir kadın, 2 çocuğunda bulunduğu 4 sivil yurttaşımız şehit düşmüş, 7 yurttaşımız da yaralanmıştır.”

Üçüncü Mesaj şöyle:

“20 Mart’ta saat 12.00’da Halep’in Şêx Meqsud mahallesine ve bazı YPG noktalarına yönelik Grad füzeleriyle, ağır silahlarla ve cehennem toplarıyla yapılan saldırıların sürdüğünü sizlere bildirmek isteriz.

Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK)’a bağlı Sultan Murad Tugayı, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, El-Fetih Tugayı, Ceyş El-Mucahidîn, Festeqim Kema Emert Grupları ile Nûreddîn Zenkî Taburları Eşrefiyê ve Seken Şebabî tarafından bu saldırılarını gerçekleştirmektedir. Çete gruplarının güçlerimizin Şêx Meqsûd mahallesine saldırı düzenlemişlerdir. Ağır silahlarla ve el yapımı füzelerle YPG güçlerinin mevzilerine ve Şêx Meqsûd mahallesinde sivil yerleşim yerlerine saldırmıştır.”

(ad)

No comments