Breaking News

YPG: Şêx Meqsud’da 2 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – YPG, Şêx Meqsud’da çetelerin saldırı ve sızma girişimlerine karşılık YPG’li savaşçılarının karşılık verdiğini SUK ve ENKS’ye bağlı 2 çete üyesi öldürüldüğünü bildirdi. YPG, DAIŞ çeteleri ve Türk ordusunun Kobani’ye saldırdığını belirtti.

YPG Basın Merkezi yazılı bir açıklama yayımlayarak, Şêx Meqsud’da çetelerin saldırı ve sızma girişimlerine karşılık YPG’li savaşçılarının karşılık verdiğini SUK ve ENKS’ye bağlı 2 çete üyesi öldürüldüğünü bildirdi. YPG, DAIŞ çeteleri ve Türk ordusunun Kobani’ye saldırdığını belirtti.

YPG açıklaması şöyle;

“*Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, Lîwaa El-Fetih, Ceyş El-Mucahidîn, Kombûna Festeqim Kema Emert Topluluğu ve Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik saldırıları devam etmektedir.

2 sivil yurttaş yaralandı

Bu saldırılar kapsamında çete grupları 28 Mart günü akşam saatlerinde Mesbeh bölgesinden Şêx Meqsud mahallesine yönelik cehennem toplarıyla bir saldırı düzenlemiştir. Güçlerimiz saldırıya anında karşılık vermiştir. Çetelerin bu saldırısında sivil bir yurttaşımız şehadete ulaşmış, 2 sivil yurttaşımız da yaralanmıştır.

Sıma girişiminde bulunan çetelerden 2’si öldürüldü

Çete grupları eş zamanlı olarak Seken Şikeyf bölgesinden mahalleye sızmaya çalışmıştır. Güçlerimizin müdahalesi ardından yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür.

Türk ordusu 3 sivil yurttaşı yaraladı

*28 Mart günü 15.00 ile 16.00 saatleri arasında DAIŞ çeteleri Aşağır Cerablus’taki mevzilerinden Kobanê’nin güneybatısında bulunan Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

DAIŞ çeteleri 13.00 ile 14.00 saatleri arasında ise Kobanê’ye bağlı Tişrîn barajının kuzeybatısına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

*Türk ordusunun Rojava sınır hattında düzenlediği saldırılar devam etmektedir. Bu saldırılar kapsamında Türk ordusu 29 Mart günü saat 03.30’da Kobanê’nin batısında bulunan Şehit Hogir tepesi mıntıkasında 4 sivil yurttaşı ağır silahlarla taramıştır. Saat 09.00’a kadar süren saldırı sonucunda 3 sivil yurttaş yaralanmıştır.”

(ad)

ANHA

No comments