Breaking News

3 özgürlük savaşçısı son yolculuğuna uğurlandı

HESEKÊ – Şedadê’nin güneyinde DAIŞ çetelerinin saldırısında yaşamını yitiren 3 YPG savaşçısı Hesekê’de düzenlenen törenle toprağa verildi. Törende ayrıca 2 Martta yaşamını yitiren 2 savaşçının da kimlik bilgileri açıklanarak şehadetleri ilan edildi.

14 Mart günü Şedadê kasabasının güneyindeki El-Xezawî köyüne yönelik DAIŞ çetelerinin saldırısında çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren YPG savaşçıları Rodî Revê (Diyar Hesekê), Xidir Mihemed (Egît Hesekê) ve aynı köyde 15 martta yaşamını yitiren YPG’li Hemîd Mehmûd (Majid Hesekê), Hesekê’nin Dawudiyê köyündeki Şehîd Dijwar şehitliğinde son yolculuklarına uğurlandı.

Kentteki Şehit Aileleri Kurumu’ndan “Şehîd Namirin” sloganlarıyla alınan cenazeler araç konvoyuyla Dawudiyê köyündeki Şehîd Dijwar mezarlığına getirildi.

Şehitlikte askeri tören düzenlenerek devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu. Törende Şehit Aileleri Kurumu, TEV-DEM, Kongreya Star temsilcileri ile QSD sözcüsü Talal Alî Silo birer konuşmayla ailelere başsağlığı diledi.

Türk devleti ve Erdoğan’ın himaye ettiği SUK ve ENKS’ye bağlı çete gruplarının halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik saldırılarına ve sivil halka dönük insanlık suçu teşkil eden uygulamalarına dikkat çeken Talal Silo, bu koalisyon (SUK) içinde yer alanların kendileri çetedir. Bu çeteler desteğini AKP’den alarak Rojava’ya saldırlar düzenlemektedir” dedi.

QSD sözcüsü Talal Silo, başarının temelinin tüm halkların birliği olduğunu ifade ederek Cenevre görüşmelerine katılıp katılmamalarına bağlı olarak kendilerinin de bazı somut adımlar atacaklarını söyledi.

Konuşmalardan sonra her üç savaşçının sicilleri okunarak şehadet belgeleri ailelere teslim edildi.

Aileler de çocuklarının halkları savunma gibi onurlu bir yolda şehadetinden gurur duyduklarını ve şehitlerin anısına bağlı kalacaklarını belirtti.

Ardından 3 savaşçının naaşı alkış, zılgıtlar ve “Şehid Namirin” sloganları arasında toprağa verildi.

Törende ayrıca 2 Martta Şedadê’ye bağlı Ebû Fas köyünde yaşamını yitiren Mahir Semio (Nûman Hesekê) ile Malik Osman (Zagros Hesekê) adlı YPG savaşçılarının da kimlik bilgileri açıklanarak şehadetleri ilan edildi.

(aç)

ANHA
foto arsiv

No comments