Breaking News

DAIŞ ile AKP’nin kurduğu İHH’nın ortaklık belgeleri

MEZLUM CINCIQ

QAMIŞLO – Şedadê bölgesinde, AKP ve DAIŞ çeteleri arasındaki doğalgaz ticaretini gösteren yeni belgeler ele geçirildi.

Şedadê’nin  QSD savaşçıları tarafından özgürleştirilmesi ardından bölgedeki araştırma faaliyetleri sürüyor. Bir süre önce, bölgede Türk Hava Yolları ve İstabul Atatürk Havaalanı’nda DAIŞ çeteleri ve AKP’nin ortaklığını kanıtlayan  belgeler bulunmuştu.

Bu kez de AKP’ye yakınlığı ile bilinen ve AKP cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kurulan  İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile DAIŞ çetelerinin işbirliğini kanıtlıan belgeler bulundu.

Belgeler arasında, İHH’ nin Enhar Turkistanî isimli  DAIŞ çetebaşına gönderdiği pakete ilişkin yazılı dökümanlar yer alıyor.

Çetebaşının ismi yazılı olduğu paketin üzerinde adres olarak Şedadê Cibis Doğalgaz Merkezi belirtilmiş.

AKP iktidarı döneminde İstanbul’da kurulan İHH, etki ve yetki alanine genişletti. Suriye’deki krizin başlaması ardında İHH, özellikle  Idlib, Ezaz ve Cerablûs’ta   insani yardım adı altında çetelere yüklü miktarda cephane ve silah gönderdi. Iki ya önce, vakıfa ait bir kamyon geçmek isterken Rus savaş uçakları tarafından imha edildi. Bombardımanın ardından kamyonlarda cephane olduğunu kanıtlayan belgeler yayımlandı.

Ele geçirilen bir diğer dökümanda da Enhar Turkistanî  isimli DAIŞ çetebaşı için Irak’a geçmesi için gerekli izin belgesi yer alıyor. Çetebaşının  Irak, Suriye ve Türkiye arasında çalışma yürüttüğü anlaşılıyor.

Dökümanlarda farklı farklı belgeler de görüldü. Girê Sipî’de çeteler tarafından hazırlanan araçlara ait plakalarla doğalgazın Gire Spi’ye götürülerek Türkiye’ye geçirildiği görülüyor.

(u)

ANHA



No comments