Breaking News

El-Binawî: Çeteler ateşkesi saldırı fırsatına çevirdi

TÎRAST CÛDÎ

EFRÎN – Ceyş El Suwar Komutanı Ebû Cuma El-Binawî, Suriye’deki ateşkesi saldırı fırsatına çeviren SUK ve ENKS’ye bağlı silahlı çete gruplarının, savaşçıları tarafından saldırılarının püskürttüğünü belirtti.

Erdoğan’ın himayesi ve kumandasındaki İstanbul muhalefeti (Suriye Ulusal Koalisyonu-SUK) ve ENKS’ye bağlı çete gruplarının Şehba bölgesine yönelik saldırılarını ANHA’ya değerlendiren Ceyş El Suwar (Devrimciler Ordusu) Komutanı Ebû Cuma El-Binawî şunları belirtti:

“Silahlı gruplar Şehba bölgesinde Ceyş El Suwar mevzilerinin bulunduğu noktaların karşısına konuşlanarak, füze, havan topu, ve cehennem topları kullanarak Minix, Elqemiyê ve Eyîn Deqna köylerine kapsamlı bir saldırı başlattı. Bu silahlı çete grupların saldırılarında 3 arkadaşımız şehadete erişmiş ve çevredeki sivil halkın mal ve mülkünde de maddi hasar oluşmuştur.”

El-Binawî, savacılarının AKP/Erdoğan’ın himayesindeki SUK ve ENKS’ye bağlı çete gruplarına sert karşılık vererek, çete saldırılarını kırdıklarını kaydetti.

SUK) ve ENKS çetelerinin saldırılarının yeni olmadığını da sözlerine ekleyen El-Binawî, Suriye’deki ateşkesi başından saldırı fırsatına çevirdiklerini, güçlerine karşı saldırı düzenlediklerini söyledi.

Ceyş El Suwar (Devrimciler Ordusu) Komutanı Ebû Cuma El-Binawî son olarak şunları söyledi:

“Başata BM Güvenlik konseyi ve uluslararası kamuoyu Türk devletinden desteğini alan silahlı çete gruplarının ateşkesi ihlal eden uygulamalarına karşı sessiz kalmamaları ve üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeleri çağrısında buunuyoruz.”

(ad)

ANHA

No comments