Breaking News

PYD gençliği Şêx Meqsûd’a saldırıları kınadı

HESEKÊ – PYD Gençlik Kolları’na bağlı gençler, Şêx Meqsûd’da sivil halkı hedef alan SUK ve ENKS çetelerinin saldırılarına karşı protesto eylemi düzenledi. Gençler uluslararası kamuoyunun sivil halkı doğrudan hedef alan saldırılar karşısındaki sessizliğini bozarak, tepkilerini dile getirmeleri çağrısında bulundu.

PYD Hesekê Örgütü Gençlik Kolları üyesi onlarca genç sözde Suriye Ulusal Koalisyonu ve ENKS çetelerinin Şêx Meqsûd’da yönelik saldırını kınamak amacıyla Miftî mahallesinde bir açıklama yaptı. Açıklama PYD gençlik üyesi Ciwan Seydo tarafından okundu.

Seydo, halkların direniş mücadelesi sayesinde AKP ve bölgesel güçlerden alan sözde muhalif çete gruplarına karşı büyük başarıların elde edildiğine vurgu yapıldı.

Suriye’de yürürlüğe giren ateşkesle birlikte çete gruplarının ateşkesi ihlal ederek saldırı düzenledikleri ve bu saldırıların devam ettiği kaydedilen açıklamada, SUK ve ENKS çetelerinin Halep’in Şêx Meqsûd mahallesini ağır silahlarla hedef aldığı ancak Suriye’deki Ateşkesi İzleme Koordinasyonunun bu saldırılara seyirci kaldığı belirtildi.

Seydo: “PYD Gençlik Kolları olarak, Türk devletinin ve ENKS’nin bu uygulamalarını kınıyoruz. Rojavalı gençleri Şêx Meqsûd’daki direnişe destek olmaya çağırıyoruz.

Uluslararası kamuoyu saldırılara karşı sessiz kalamamalı ve kısa sürede saldırıları durdurmak için harekete geçmelidir.”

Açıklamanın sonlandıktan sonra gençler ‘Bijî berxwedana Şêxmeqsûd’ sloganlarını haykırarak eylemlerini sonlandırdı.

(ad)

ANHA

No comments