Breaking News

Qamişlo’da şehit ailelerine taziye ziyaretleri sürüyor

QAMIŞLO – 14 Martta Şedadê bölgesinde yaşamını yitiren YPG savaşçıları Berxwedan Qamişlo ve Mazlûm Qamişlo için kurulan taziye çadırlarına akın Qamişlo halkı, ailelere taziyelerini sundu.
Qamişloda yüzlerce yurttaş, siyasi parti, sivil toplum örgütleri ile kurum temsilcileri, 14 Martta Şedadê bölgesinde yaşamını yitiren YPG savaşçıları Yûsif Hesen (Mazlûm Qamişlo) ile Mesûd Seîd (Berxwedan Qamişlo) için kurulan taziye çadırlarını ziyaret ederek ailelere başsağlığı dileklerini sundu.
Enteriyê mahallesindeki Ş. Delil Saroxan Şehitliği önünde kurulan ve şehitler, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile Kurdi sembollerle donatılan taziye çadırında düzenlenen törende konuşmalar yapılarak ailelere ve Rojava hlkına başsağlığı dileklerinde bulunuldu.
Şehitlerin devrim kazanımlarının korunup geliştirilmesindeki rolüne dikkat çekilen konuşmalarda Rojava-Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistemi Kurucu Meclisi ilanı da genişçe değerlendirilerek bunun halkların özgürlük ve demokrasi mücadelesinde atılmış çok önemli ve tarihi bir adım olduğuna vurgu yapıldı.
Taziye ziyaretleri devam ediyor.
(aç)
ANHA

No comments