Breaking News

Sêgirka köyünün karşısında Türk devleti duvar örüyor

QAMIŞLO – Rojava halkının Bakurê Kürdistan direnişine destek verdiği adres haline gelen sınır köyü Sêgirka’nın hemen karşısında Türk devleti duvar örmeye başladı.

AKP/Erdoğan çetesinin Bakurê Kürdistan halkının öz yönetim ilanlarına karşı soykırım saldırılarıyla karşılık vermesi sonrası, Rojava halkı da Rojava-Bakur sınırına akarak Bakur halkının direnişine destek eylemleri ile karşılık verdi. Rojava halkının düzenlediği destek eylemlerinden biri de Nusaybin sınırında bulunan Qamişlo’ya bağlı Sêgirka köyüydü.QAMISLO-LEKIRNA-DIWAR2

Qamişo halkı Newroz’a kadar her gün Sêgirka köyüne akın ederek sınırda Bakurê Kürdistan’daki halk direnişi ile dayanışma eylemleri düzenliyordu.

Kürt halkını inkar-imha silahıyla yok etmek isteyen AKP devleti dayanışma eylemlerinin önünü almak için Sêgirka köyünün karşısında bulunan Nusaybin’e bağlı Girhesin köyünde utanç duvarı örmeye başladı.

Sêgirka köyü sakinleri, sınıra yaklaşan yurttaşların Türk askerleri tarafından tarandığını, bahçesi sınır hattında bulunan yurttaşların bahçelerine gidemediklerini berlirtti.

(ad)

ANHA

No comments