Breaking News

‘Suriye halkının üzerindeki zulüm için tek barışçıl güç QSD’dir’

NÛRHAN EBDÎ

KOBANÊ – Cind El-Heremên Tugayı Baas rejimine ve DAIŞ çetelerine karşı savaşmak için kuruldu. QSD çatısına katılmaya karar verdi. Tugay, QSD’yi Suriye halkının üzerindeki zulüm cenderesini kaldıracak ve DAIŞ’a karşı savacak tek güç olarak gördüklerini söyledi.

Cind El-Heremên Tugayı 2012’nin Temmuz ayı başlarında Münbiç’te bin 200 kişilik savaşçı yapısıyla ilan edildi. Savaşçılarının büyük çoğunluğu Münbiçlilerden oluşuyor. Baas rejimine karşı askeri ve siyasi bir mücadele yürüttü.

Cund El-Heremên Tugayı 2013 yılında Halep’e bağlı Kiwêris havalimanı ve köylerde, Rakka’nın Tebqa bölgesinde, Münbiç’te, Bab’da ve Ezaz’da rejime karşı mücadele etti.

2015 yılında Kobani’ye geçerek YPG/YPJ güçlerinin yanında yer alarak Kobani’nin güneyinde DAIŞ çetesine karşı mücadelede yer aldı.

Cund El-Heremên Tugayı 10 Mart 2016’da basın açıklaması düzenleyerek Demokratik Suriye Güçleri (QSD)’ye katıldığını duyurdu. Tişrîn Barajın’da yapılan açıklamada Suriye’nin her yerinde DAIŞ çetelerine karşı mücadele yürüteceklerini belirtti.

Tugay komutanı Mahir El-On, “Biz Suriye’yi DAIŞ çetelerinden kurtarmak için savaşıyoruz. O nedenle QSD bünyesinde yer almayı tugayımız açısından uygun gördük. Çünkü QSD’yi Suriye halkının üzerindeki zulüm cenderesini kaldıracak ve DAIŞ’a karşı savacak tek güç olarak görüyoruz” dedi.

El-On, Suriye halklarını çete işgalinden, baskısından kurtarmak için direniş mücadelesi yürüteceklerini ve bu başarının payının kendilerinin QSD’nin olacağını söyledi.

(ad)

ANHA


No comments