Breaking News

TAK Ankara eylemini üstlendi

HABER MERKEZİ – 13 Mart Pazar günü Ankara’nın Kızılay Meydanı’nda gerçekleşen bombalı eylemi TAK üstlendi.

Teyrêbazên Azadiya Kurdistan-TAK örgütünün açıklamasında, eylemin Doğa Jiyan kod isimli Sehet Çağla Demir isimli savaşçılarının komutasında gerçekleştiğini duyurdu.

TAK’ın internet sitesinde yer alan açıklamasının tam metni şöyle:

13 Mart 2016 tarihinde Saat:18:45’te faşist TC’nin kalbi Ankara’da, Kürt halkına karşı en vahşi yöntemlerle sürmekte olan katliam kararlarının alındığı merkezleri ve yönlendirici faşist odakları hedef alan eylemi, Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) olarak üstleniyoruz. Eylemi örgütümüze bağlı Doğa  JİYAN (Seher Çağla Demir) yoldaşımızın komutasında bir birimimiz gerçekleştirmiştir.

Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) içerisinden fedai  intikam eylemi gerçekleştiren ilk kadın yoldaşımız olan    Doğa    yoldaş, Başkan APO’nun esaret durumu başta olmak    üzere   yüzyıllardır Kürt halkına reva görülen katliam ve ret    politikalarına karşı radikal mücadele yürütme kararlılığıyla    2013 yılında saflarımızda yerini almıştır. Yansıtıldığı gibi    başka   bir ülkeden değil, kendi ülkesinden saflarımıza    katılımını gerçekleştirmiştir. Kürt halkının düşmanlarından    intikam alma temelinde, yüksek bilinçle ve derin inançla    gerçekleştirdiği katılım ardından; fedai militan çizgide    devrimci kadın duruşuyla yaşamda yücelmeyi gün gün    gerçekleştirdi. Düşmanın Kürt anaları, bebekleri ve genç    kızlarını hedef alarak vurma, çıplak kadın bedenlerini teşhir    etme, yakarak tanınmaz hale getirme barbarlığının    büyüttüğü    kin öfke ardından; yüzlerce yoldaşımız gibi    eylem  konusunda büyük bir ısrar içerisinde olmuştur.

Birimimiz, Cizre’de Soykırımcı AKP hükümetinden radikal devrimci çizgide hesap sormak adına, faşizmin ve barbarlığın kalesi olan Ankara’da devletin güçlerini hedeflemiştir. Ancak birimimiz hedefine yöneldiğinde yapılan polis müdahalesi sivil kayıpların da olmasına yol açmıştır. Bu sebeple kirli savaşın sorumlu ve yürütücüleriyle hiçbir bağı bulunmayan sivil kayıplardan dolayı üzüntümüzü belirtiyoruz. Ancak Zinar RAPERÎN yoldaşımızın eyleminde olduğu gibi, polis ve asker kayıpları gizlenmiş, ölen siviller öne çıkarılmıştır. Bu eylemimizde de çok sayıda polisin öldüğünü tespit etmiş durumdayız. Gerçekleştirdiğimiz eylemlerde savaşın kaçınılmaz bir sonucu olarak sivil kayıpları yaşanmıştır, yaşanmaktadır. Bu yönüyle de ölümlerin sorumluluğu AKP faşist rejiminindir.

Bilinmesini isteriz ki; Kürdistan’da sivil Kürtler savaşın kaçınılmaz sonucu olarak değil, hedef alınarak katledilmektedir. Eylemimiz ardından yaşanan sivil kayıplar sonucunda yaratılan atmosferde, kamuoyunun yalnızca Cizre’de 300’ün üzerinde sivil insanımızın hedef alınarak vahşice katledilmesi, cenazelerin yakılması, verilmemesi üzerinden Kürt halkına yaşattırılan acıları anlamalarını umuyoruz. Yaşanan bu vahşet tek başına bile, Kürdistan Özgürlük Şahinleri olarak bizim için hesap sorarak intikam alma gerekçesidir.

Unutulmamalıdır ki; Cizre başta olmak üzere sivil, savunmasız halkımıza yönelik gerçekleştirilen yakma, teşhir etme düzeyine varan katliamların hesabını her koşulda sorma kararlılığında yüzlerce fedaimiz  mevcuttur.  Kirli savaşın beyni ve yürütücüsü olanları, kendilerini en güvende hissettikleri yerlerinde vurmaya devam edeceğiz. Faşist AKP hükümetinin aldığı ve arttırdığını iddia ettiği güvenlik önlemleri bizim için engel olmadı olmayacaktır. Türkiye’de yaşayanlar bilmelidir ki; faşist diktatörlük yerle bir edilinceye kadar, hiç kimsenin yaşamı güvence altında değildir. TC., Kürdistan’da yürüttüğü katliam ve işgale son verinceye dek mücadelemiz azimle, kararlılıkla, ısrarla sürecektir. Başkan APO’ya ve Kürt halkına dönük her düşmanca yaklaşım misliyle karşılık bulmaya devam edecektir.

(u)



No comments