Breaking News

Til Temir halkı Cenevre belgesine karşı yürüdü

TIL TEMIR – Til Temir halkı, Rojava temsilcilerinin dışlandığı Cenevre görüşmelerinde BM Suriye temsilcisi De Mistura’nın sunduğu belgeye tepkisini düzenlediği yürüyüşle ortaya koydu.

TEV DEM tarafından organize edilen ve çok sayıda sivil toplum örgütü, kurumlar, siyasi parti temsilcileri ve kentin tüm bileşenlerinden kalabalık bir kitlenin katıldığı yürüyüş, Şehit Aileleri Kurumu önünde başladı. Yürüyüşte Arapça, Kürtçe ve Süryanice “Kürtleri temsil etmeyen Cenevre kararları bizi bağlamaz”, “demokratik federal sistem halkların iradesidir”, “Bê Serok jiyan nabe” pankartları açıldı.

Filistin caddesi ve Kardeşlik Kavşağı’ndan geçen kitle sık sık demokratik federal sistem lehine sloganlar atarak Cenevre’den çıkan sonuçları lanetledi.

Kardeşlik Kavşağı’nda son bulan yürüyüş ardından düzenlenen mitingde devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından TEV-DEM ve Arap halkı adına konuşmalar yapıldı.

Konuşmacılar bölge halklarının birlik ve dayanışması sayesinde karanlık odakların kente yönelik saldırıları ve kirli planlarının boşa çıkarıldığını kaydetti.

Bölge halkının demokratik federal sistem ilanıyla irade beyanında bulunduğuna vurgu yapılan konuşmalarda bu projenin Suriye’yi yaşadığı derin çıkmaz ve krizden kurtarıp Suriye halklarının birliğini sağlayabileceği kaydedilerek mevcut Cenevre belgesinin krizi derinleştirmekten öte bir anlam taşımadığına işaret edildi.

Konuşmalardan sonra yürüyüş ve miting federalizmi selamlayan ve Cenevre sonuçlarını lanetleyen sloganlarla son buldu.

 (aç)

ANHA

No comments