Breaking News

YPG güçleri Hol’de saldıran çete grubunu imha etti

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerinin Kobani ve Cizîr kantonlarında bazı noktalara saldırı düzenlediğini, Kizwan dağı ve Hol bölgelerinde 25 çete üyesinin öldürüldüğünü bildirdi.

YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerinin 12 ve 13 Martta Kobani ve Cizîr kantonlarında gerçekleştirdiği saldırılara ve çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Hol’e saldıran çete grubu imha edildi

12 Martta DAIŞ çetelerinin Hol’ün güneydoğusundan saldırı düzenlediği kaydedilen açıklamada ,“Saldırı sonrası sınır üzerindeki Um-Cirês kavşağında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Çatışmalarda tespit edilebilen 23 çete üyesi öldürülmüştür. Her 23 çetenin de cenazeleri ve silahları güçlerimizin eline geçmiştir” denildi.

YPG açıklamasının devamında şu bilgiler yer aldı:

Ebrê ve Qereqozax’a saldırı

“12 Martta saat 14.30 ile 15.00 arasında DAIŞ çeteleri Aşağı Cerablûs’taki mevzilerinden ağır silahlarla Ebrê köyüne saldırı düzenledi. Eş zamanlı olarak Qereqozax köprüsü üzerinden Qereqozax ve çevresindeki köylere de saldırmıştır.

Tişrîn’e çete saldırısı

12 Martta saat 08.00’da DAIŞ çeteleri ağır silahlar ve suikast silahlarıyla Kobani’ye bağlı Tişrîn barajının batısına saldırdı. Saldırı günün ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Çete grupları 13 Martta (bugün) saat 01.00 ile 02.00 arasında barajın kuzeyinden saldırı girişiminde bulundu. Güçlerimizin müdahalesi ardından çete grupları alandan kaçmak zorunda kaldı.

Kizwan dağı çevresinde 3 çete öldürüldü

12 Martta saat 05.00’da DAIŞ çeteleri Kizwan dağının yaklaşık 20 km güneybatısında bir saldırı düzenlemiştir. Güçlerimizin müdahalesi üzerine alanda kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Çatışmalarda tespit edilebilen 3 çete öldürülmüştür. Güçlerimiz 3 çete cenazeyle birlikte bir BKC, bir B-7 roketatar, 3 kleş, 3 raxt, 17 şjarjör ve 3 el bombasını ele geçirmiştir.”

(aç)

ANHA

No comments