Breaking News

YPG: Tişrîn ve Qereqozax’ta 38 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – DAIŞ çetelerinin dün saldırı düzenlediği Firat kıyısı, Qereqozax köprüsü çevresi ve Tişrin bölgesinde yaşanan çatışmalarda 38 çete öldürüldü.  Çetelerin intihar saldırısı gerçekleştirmek istediği 7 bombalı araç da imha edildi.

Yazılı açıklama yapan YPG Basın Merkezi, 11 Mart günü saat 05.30’da DAIŞ çetelerinin Fırat nehrinin batısından, Cerablus ve Tişrîn barajı arasında kalan bölgede kapsamlı bir saldırı düzenlediğini bildirdi.

Qereqozax’ta 5 çete öldürüldü

Çete gruplarının sabah erken saatlerde Qereqozax Köprüsü ile güneyinde bulunan Necîb Kalesi arasında büyük ateşler yakarak YPG güçlerinin Fırat nehrinin doğusundaki mevzilerine ağır silah ve çeşitli toplarla saldırılar düzenlediğini duyuran Basın Merkezi, “Çetelerin bu saldırılarına karşılık veren güçlerimiz bu alanda tespit edilebilen 5 çete üyesini öldürmüştür” dedi.

Tişrîn’de 7 bombalı araç imha edildi, 32 çete öldürüldü

YPG Tişrîn barajı çevreindeki çatışmalara ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

“DAIŞ çeteleri eş zamanlı olarak Tişrîn barajının kuzeyinde QSD mevziilerine de bir saldırı düzenlemiştir. Çete grupları ilk olarak 5 patlayıcı yüklü araçla saldırı düzenlemiş, tüm araçlar güçlerimizin mevzilerine ulaşmadan imha edilmiştir. Eş zamanlı olarak çete grupları 3 kol şeklinde güçlerimizin mevzilerine yönelik saldırı başlatmıştır. Bu alanda başlayan şiddetli çatışmalar saat 17.00’a kadar aralıksız devam etmiştir. Çıkan çatışmalarda çetelere ait bir adet dozer darbelenmiştir. Gün boyunca yaşanan çatışmalarda çete grupları 2 patlayıcı yüklü araç daha patlatmaya çalışmış, güçlerimizin müdahalesiyle bu araçlar da etkisiz hale getirilmiştir.

Çıkan çatışmalarda tespit edilebilen 32 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz bu çatışmalarda 3 çete cenazesiyle birlikte 2 adet kaleşnikof, 1 adet B7 roketatar, 1 çanta BKC mermisi ve 1 adet patlayıcı yüklü dozer ele geçirmiştir.”

YPG, çıkan çatışmalarda 2 Şems El Şîmal ve 1 Ceyş El Suwar savaşçısının da yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Basın Merkezi açıklamasında ayrıca, “Çetelerin bu saldırısının püskürtülmesi ardından çete grupları Tişrîn barajının batısından da bir saldırı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin müdahalesi ardından alanda kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Bu çatışmada tespit edilebilen 1 çete öldürülmüştür” denildi.

(aç)

No comments