Breaking News

Cehennem kapısından yaşama döndü

ALVA OSÊ

HESEKÊ – Çetelerden nefret ediyordu. Sağır ve dilsiz olmasına rağmen çetelerin bir uçaksavarını tahrip edip çalışamaz duruma getirmeyi başardı.

Şeddadê’yi uzun süre işgal eden DAIŞ çetesi, kasabanın her yerine ağır silahlarını yerleştirerek halka korku salmak istedi. Çetelerin Xabur” adını verdiği uçaksavar ise, Fadil El-Horan (25) adlı yurttaşın evinin hemen kenarına yerleştirdi. Sağır ve dilsiz olan Fadil, çeteleri hiç sevmediğinden onlara karşı büyük tepki duyuyordu. Bu nedenle elektrikle çalışan bir testere alarak “Xabur” uçaksavarı tahrip edip çalışamaz hale getirdi.

fadl-heran

Olayın peşine düşen DAIŞ çeteleri, Fadil El-Horan’ı yakalamak için seferber oldu. Hakkında idam kararı çıkardı. Ancak Fadil, çetelerin elinden kurtulmayı başarıp kendini Hesekê’ye ulaştırabildi. Doğduğu topraklar olan Şeddadê çetelerin işgalinden kurtarılınca da büyük bir sevinç ve coşku içinde evine geri döndü.

ali-hemdan

Fadil’ın komşusu Elî El-Hemdan, Fadil’in çetelerden hiç hoşlanmadığını, ama onlardan çok da korktuğunu belirtti. El-Hemdan bölge halkı QSD güçlerinin Şeddadê’ye operasyon yapacağı bilgisini alınca Fadil’in da gidip çetelerin Xabur isimli uçaksavarını bozduğunu söyledi.

İdamlık Fadil şimdi Şeddadê’de yaşamını sürdürürken, QSD güçlerine katkı sunabildiği için de ayrıca mutlu ve gururlu. Fadil, kendi gücü oranında QSD güçleri ile birlikte operasyona katıldığı için mutlu olduğunu her fırsatta ifade ediyor.

(aç)

ANHA


No comments