Breaking News

YPG’li Çekdem’i binler uğurladı

DIRBÊSIYÊ – Dirbêsiyê ve Zergan’dan binler, 7 Martta Şeddadê bölgesinde yaşamını yitiren YPG’li Alan Xeraf’ı (Çekdem Ferhad) son yolculuğuna uğurladı.

7 Martta Şeddadê bölgesinde yaşamını yitiren YPG’li Alan Xeraf’ı (Çekdem Ferhad) son yolculuğuna uğurlama töreni için Dirbêsiyê’de toplanan binlerce yurttaş, cenazeyi Şehit Aileleri Kurumu’ndan “Şehid Namirin” sloganlarıyla alarak onlarca araçtan bir konvoyla Berkevirê köyündeki Ş. Rustem Cudi Şehitliğine doğru yola çıktı.

Şehitlikte YPG savaşçısı için askeri tören düzenlenerek devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu. Ardından törende Cizîr Kantonu Yasama Meclisi Eş Başkanı Hekem Xelo konuşarak, aileye ve Rojava halkına başsağlığı diledi. Xelo, Rojava’da kazanılan büyük başlarılar ardından bu siyasi ve askeri başarıları hazmedemeyen kimi güçlerin Rojava’ya yönelik kirli planlar tezgâhlamaya başladıklarını, ancak bu planların tümünün de şehitlerin amansız mücadelesi sayesinde boşa çıkarılarak yeni başarılara imza atıldığını söyledi.

Törende daha sonra YPG adına da aileye başsağlığı dileğinde bulunularak özgür bir Suriye inşa edinceye kadar şehitlerin izinde mücadeleye devam edileceği ve Türkiye’den destek alan çetelerin yenilgiye uğratılacağı belirtildi.

Aile adına konuşan Çekdem Ferhad’ın babası da oğlunun mücadele çizgisini takip edeceklerini ve hiçbir saldırıya boyun eğmeyecekleri sözünü verdi.

Konuşmalar ardından şehidin sicilli okunarak şehadet belgesi ailesine teslim edildi.

Tören sonunda YPG’li Çekdem Ferhad’ın naaşı sloganlar ve zılgıtlar arasında toprağa verildi.

 (aç)

ANHA


No comments