Breaking News

AKP Gever’e DAIŞ çetesi mi sevk ediyor?

COLEMÊRG – AKP/Erdoğan’ın Kürdistan’da yürüttüğü siyasi soykırım ve askeri işgal operasyonları devam ederken, Colemêrg’in Gever ilçesinde okullar askeri karargaha dönüştürülürken, kent merkezine özel askeri birlikler oldukları iddia edilen DAIŞ kılıklı çeteler yerleştiriliyor.

Colemêrg’in Gever ilçesi APK/Erdoğan çetelerince kuşatma altına alındı. Saray savaşı çerçevesinde devreye konulan OHAL uygulamaları kapsamında ilçe giriş-çıkışları askeri kirpilerle kapatılırken, gelen giden yurttaşlar GBT kontrollerinden geçiriliyor. İlçeye Dağlıca (Oremar) ve Doski bölgesinden araç girişi tamamen yasaklanırken, Şemdinli (Şemzînan), Esendere (Bajirgeh) ve köy yollarına da zırhlı araçlar konumlandırılarak sıkı kontroller başlatıldı. Şehir merkezinde ise bir şeridi demir bariyer ve kumla trafiğe kapatılan İpekyolu Caddesi baştan sona zırhlı araç ablukasına alındı.

Savaş yığınağı

Son 48 saat içerisine aralarında 20’den fazla tankın da bulunduğu 200’den fazla askeri kirpi ve termal kameraları olan Kobra ile Ejder tipi zırhlı araçlar Gever’e yığıldı. Yine, ilçeye çok sayıda petrol tankeri, askeri vinç, zırhlı kepçeler, askeri kamyonetler gibi askeri araçlar da getirildi. Zırhlı araçlar çoğunlukla İlçe Alay Komutanlığı ve Efeler Tabur’unun bahçelerine konuşlandırıldı.

DAIŞ kılıklı silahlı kişiler götürüldü

Son iki gün içerisinde çoğu Bursa plakalı olmak üzere ayrı gruplar halinde 23 zırhlı otobüsle ilçeye Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) olduğu iddia edilen paralı birlikler getirilirken, getirilen güçlerin uzun sakallı ve uzun saçlı olması, halk arasında “DAIŞ kılıklılar” getiriliyor yorumlarına neden oldu.

(aç)



No comments