Breaking News

Çetelerin füzeleri sivil halkın evlerini hedef aldı

TÎRAST CÛDÎ

EFRÎN – Sözde muhalif çete gruplarının Şehba bölgesindeki Şehabiy3e köyüne yönelik saldırısında sivil halkın evleri hedef alındı. Top mermilerinin isabet ettiği evlerde büyük maddi hasar meydana geldi.

Erdoğan/Davutoğlu’nun himaye ettiği sözde Surye muhalefetine bağlı silahlı çete grupları dün gece Ezaz’a bağlı Şehabiyê köyüne saldırdı. Havan topları ve ağır silahlarla gerçekleşen saldırı Ceyş El-Suwar savaşçıları tarafından püskürtüldü.

AKP’nin güdümündeki Ehrar El-Şam ile MİT’in Sultan Murad Tugayı ve Nûreddîn El-Zenkî Taburları tarafından gerçekleştirilen saldırılar köyün 3km uzağındaki çete mevzilerinden düzenleniyor.

Sözde Suriye Ulusal Koalisyonu ve ENKS’ye bağlı çete gruplarının dün geceki saldırısında köye onlarca havan topu ile ısıya duyarlı el yapımı3 füze isabet etti. Saldırılarda köydeki birçok evde büyük maddi hasar meydana geldi.

SUK ve ENKS çetelerinin saldırısına uğrayan Şehabiyê köyü, Kefer Nasih köyü ile Arfed (Til Rifet) kasabası arasındaki alanda, geçim kaynağının tarım olduğu 150 hanelik bir köy.

Saldırı talimatı AKP ve MİT’ten

Aynı çete gruplarının Halep’in Şêx Meqsûd’a yönelik saldırılarında dün gece YPG güçlerinin yaralı olarak esir aldığı bir çete üyesi, sivil halka saldırı talimatını doğrudan Türk devleti ve MİT’ten aldıklarını itiraf ederek Türk ordusunun kendilerine büyük miktarda fosfor ve clor gibi kimyasal maddeler içeren füzeler verdiğini belirtmişti.

 (aç)

ANHA

No comments