Breaking News

Çetelerin Mekmen köyüne bombalı araçla saldırısı önlendi

SEREKANİYE – QSD savaşçılarının Mekmen köyünü çetelerden temizledikten sonra, köye bomba yüklü araçla saldırmak isteyen çetelerin bu girişimi engellendi. QSD güçleri bomba yüklü aracı erken fark ederek uzaktan imha etti.
2 Mart’ta QSD savaşçıları tarafından Kezwan dağının batısı ile Rakka’nın kuzeydoğusu arasında kalan alanda DAIŞ çetelerine karşı ‘Êlin ve Cudi’nin İntikamı’ hamlesi başlattı. İntikam hamlesi  tüm hızıyla sürüyor. Dünden beri çetelerin Cizir ve Rakka arasındaki geçiş güzergahı olan Mekmen köy çevresinde QSD savaşçıları ile DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmalarda çok sayıda çete öldürülerek Mekmen köyü çete işgalinden kurtarıldı.
Bölgede bulunan ANHA muhabirleri, özgürleştirilen köye çetelerin bomba yüklü araçla saldırı girişiminin QSD güçleri tarafından boşa çıkarıldığı bildirildi. Köyün güney yakasından saat 17.45 dolaylarında bomba yüklü araçla saldıran çetelerin amacına ulaşmasına QSD güçlerin izin vermedi. Savaşçılar aracı erken fark ederek uzaktan imha etti.
Hamle kapsamında çetelerin Cizir ve Rakka arasındaki geçiş güzergahı olan Mekmen köyü dünden beri devam eden şiddetli çatışmaların ardından QSD savaşçıları tarafından özgürleştirildi.
(ekip/ad)
ANHA

No comments