Breaking News

Ceyş El-Suwar: Şehba’da 216 çete öldürüldü

EFRÎN – Ceyş El-Suwar, Şehba bölgesinde El-Nusra ve Ehrar El-Şam çetesi ile yaşanan çatışmalarda onlarca köyün kurtarıldığını, 216 çetenin öldürüldüğünü, 29 çete cenazesi ile çok sayıda silah ve cephanenin de ele geçirildiğini duyurdu.

Ceyş El-Suwar Genel Komutanlığı, Şehba bölgesinde Erdoğan’ın El-Nusra ve Ehrar El-Şam çetesi ile yaşanan savaş ve çatışmaları bilançosunu açıkladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

Ezaz bölgesinde hareket eden Cebhet El-Nusra ve Ehrar El-Şam’ın başını çektiği çete grupları bu yılın başından bu yana Kiştear, Tinib ve El-Malikiyê’deki güçlerimizin mevzileri ve merkezlerine birçok saldırı düzenledi. Bu saldırılar sonucunda güçlerimiz ile çete grupları arasında çatışmalar yaşandı.

‘Çeteler anlaşmaları ihlal etti’

Çete saldırılarının önünü almak ve bölge halkının can güvenliğini sağlamak amacıyla, üçüncü bir gücün arabuluculuğuyla 3 defa ateşkes için uzlaşmaya varıldı. Varılan anlaşmanın maddelerine göre, çete gruplarının işgal ettikleri alanları boşaltmaları ve Ceyş El-Suwar güçlerimize teslim etmeleri gerekiyordu.

Ama ne yazık ki, anlaşma birçok kez bu çete güçlerince ihlal edilmiş, Efrîn kantonundaki merkezlerimize yönelik saldırılarını artırmıştır. Yine güçlerimizin Suriye rejimine karşı Halep’teki Bustan Paşa ve Hulok mahallelerindeki mevzileri bu çetelerce hedef alınmıştır.

Çeteleri temizleme hamlesinde 12 yer kurtarıldı

Ceyş El-Suwar güçleri olarak halkımızı ve savaşçılarımızı korumak için “bölgeyi çetelerden temizleme hamlesi” başlattığımızı ilan ettik. Bu hamlede Kiştear, Tinib, El-Malikiyê, Marenaz, Kefer Nasih, Kefer Naya, Eyn Deqnê, Minîx ve Dêr Cemal köyleri ile Minîx Askeri Hava Alanı, Faysal Değirmeni ve Erfêd (Til Rifet) kasabası çeteler ve onların güdümündeki gruplardan kurtarılmıştır.

‘Meşru savunma temelinde ateşkese bağlıyız’

ABD ile Rusya’nın anlaşmasıyla Suriye’de 27 Şubatta yürürlüğe giren ateşkese, Ceyş El-Suwar güçleri olarak saldırılara karşı meşru savunma dışında uyacağımızı duyurduk.

Ele geçirilen silah ve malzemeler

Şehba bölgesinde (Halep’in kuzeyi) yaşanan çatışmalarda güçlerimiz; 3 BKC, bir 12.5’lik Doçka, bir 14.5’lik Doçka, bir RPG Roketatar, 15 Bruno, 66 Çifte, 36 kalaşnikov, 3 Kanas suikast silahı, 19 tabanca, bir lav silahı, iki adet 120 mm’lik havan topu bataryası, iki adet 82 mm’lik havan topu bataryası, 49 kutu+100 14.5’lik Doçka mermisi, 60 kutu 12.5’lik doçka mermisi, 2 kutu M-16 mermisi, 3 bin BKC mermisi, 4 bin Kalaşnikov mermisi, bin çifte mermisi, 70 adet 120’lik havan topu, 100 adet 82’lik havan topu, 30 adet el bombası, 120 adet ateşleyici fitilli bomba, 100 dürbün, 175 kalaşnikov jarjörü, 23 Uzi jarjörü, 3 adet anti-tank roketi.

216 çete öldürüldü

Bu süreçte yaşanan çatışmalarda 216 çete öldürülmüş, 29 çete cenazesi de güçlerimizin eline geçmiştir.”

(aç)

ANHA

No comments