Breaking News

Firat Xelîl: Türk ordusu DAIŞ’ı değil YPG’yi bombaladı

NURHAT HESEN

EFRÎN – YPG Efrîn Güçleri sözcüsü Firat Xelîl, Türk ordusunun dün ‘DAIŞ mevzilerini vurduk’ diyerek bombaladığı Dîkmedaş köyünde sadece YPG güçlerinin bulunduğunu belirterek uluslararası güçleri Türkiye’den hesap sormaya çağırdı.

YPG Efrîn Güçleri sözcüsü Firat Xelîl, Türk ordusunun Efrîn bölgesine yönelik yoğunlaşan saldırı ve bombardımanlarına ilişkin ANHA’ya konuştu. Devrimin başından beri Türk devleti ve AKP’nin Rojava’ya karşı düşmanca bir tutum içinde olduğunu vurgulayan Xelîl, “AKP/Erdoğan önceleri DAIŞ, El-Nusra ve Ehrar El-Şam çetelerini kullanarak Rojava’ya saldırıyordu. Ancak Suriye’de ateşkes devreye girince Türk devleti ve ordusu doğrudan saldırmaya başladı. Şimdi de Efrîn kantonundaki güçlerimizin noktalarına yönelik saldırıları ve bombardımanı yoğunluk kazandı. Dün gece Türk ordusu yine Dîkmedaş köyündeki güçlerimizin noktalarını tanklarla bombaladı. Noktalara 11 tank topu köyün çevresine düştü” dedi.

Xelîl, Türk devlerinin ve El-Nusra ile Ehrar El-Şam çetelerinin saldırılarının eş zamanlı olduğunu belirterek şunları söyledi: “El-Nusra çetesi Idlib tarafından Dêrbelût köyüne saldırırken, Ehrar El-Şam çetesi de Sem’an Kalesinden Basûfanê köyüne saldırıyor.”

Türk medyası gerçekleri çarpıtıyor

Türk medyasının doğruları yansıtmadığını dile getiren Xelîl şöyle devam etti: “Türk ordusu Dîkmedaş köyünü tanklarla bombalandıktan sonra, Türk medyası Türk güçlerinin DAIŞ çetelerinin mevzilerini hedef alan saldırılar düzenlediğini iddia ederek, asılsız haberlerle Türk devleti ve medyası bölgeye yönelik çıkarları gerçekleştirmek istiyorlar.”

YPG Efrîn Güçleri sözcüsü Firat Xelîl konuşmasının sonunda Suriye’de yürürlükte olan ateşkese bağlı kaldıklarını belirterek şunları söyledi: “Biz ateşkes ve alınan tüm kararlarının gereklerini yerine getiriyoruz. Türkiye ve çeteleri ateşkesi ihlal ediyor. Ateşkeste mutabık olan devletlere çağrıda bulunarak, Türkiye’den saldırıları ve ateşkes ihlalinden dolayı hesap sorulmasını istiyoruz.”

(ad/aç)

ANHA

No comments