Breaking News

Rakka halkı DAIŞ’a karşı isyan bayrağını çekti

HABER MERKEZİ – Rakka halkı DAIŞ çetelerinin zulmüne karşı artık boyun eğmiyor. Bölgede daha önce çetelere katılan birçok kişi DAIŞ’tan ayrılmayı tercih ediyor. Öte yandan DAIŞ’ın kendi arasında ve bölge halkıyla yaşanan çelişki sonucu çıkan çatışmalarda bir çete emirinin öldürüldüğü belirtiliyor.

Rakka içinden adını belirtmek istemeyen birinden alınan bilgilere göre, Rakkalıların DAIŞ çetelerine karşı başkaldırıya geçtiği öğrenildi. Halkın çeteler uygulamalarına göre hareket etmek istemediklerini ve bölgeden çetelere katılmış birçok kişinin de yaşadıkları çelişkiler sonucu DAIŞ çetelerinden ayrılarak arınmak istediklerini dile getirdi.

Kaynak, çeteler ile halk arasında silahlı çatışmaların da çıktığını belirterek yaşanan çatışmalar ilişkin bilgi verdi: “çetelerin kendilerine yaklaşmalarına izin vermediğini ve bu yüzden net bilgilere ulaşamadıklarını ancak yaşanan çatışmalarda bazı çetelerin öldü.”

Konuya ilişkin Rusya El-Yewim televizyonu da geçtiği haberde yaşanan çatışmalarda Ebû Elî El-Tûnisî isimli bir çetenin öldürüldüğünü, Ebû Elî El-Tûnisî ve bazı çetelerin Rakka’da halkla çıkan çatışmalarda öldürüldüğünü kaydetti.

Öte yandan QSD güçlerinin ilerleyişi karşısında Rakka’daki çetelerin ciddi panik içerisinde oldukları aktarıldı. Çetelerin korkudan kaynaklı son süreçlerde kontrol noktalarını sıklaştırdığı da bölgeden gelen bilgiler arasında

(ad)

ANHA
foto arsiv

No comments