Breaking News

Til Rifat’ta bu kez çetelere ait bir tünel ortaya çıktı

ŞERVÎN MUSTEFA

EFRÎN – Arfed (Til Rifet) kasabasında çetelerin cephaneliği ve silah yapımında bir tünel bulundu. Şimdiye kadar kasabada çetelere ait 4 silah yapım atölyesi ile bir cephane deposu tespit edildi.

Ceyş El-Suwar (Devrimciler Ordusu) savaşçıları 18 gündür Afred (Til Rifet) kasabasında arama tarama faaliyetleri sürdürüyor. Arama tarama faaliyetleri sonucunda çeteler için stratejik önemdeki kasabada şimdiye kadar çetelere ait 4 silah yapım atölyesi ile bir cephane deposu tespit edildi.

Kasabada tespit edilen 4 silah yapımı atölyesi füze, katyuşa, havan ve cehennem topu gibi ağır silah yapımında kullanılan atölyelerden oluşuyor.

Ceyş El-Suwar savaşçıları son olarak çetelerin halka ait evlerde açtığı bir tünel tespit etti. Bu tünelde füze ve katyuşa bulundu. Çetelerin bu tüneli hem cephane deposu, hem de silah yapımında kullandıkları anlaşılıyor. Çetelerin gizili bir tüneli daha ortaya çıktı fakat bu tünelin hangi amaçla kullanıldığı tespit edilemedi.

Çetelerin bir evin kitaplık olarak bulunan bir dolabın hemen arkasına açılan gizli kapısından gidilen tünelde silah yapımında kullanılan atölye bulunuyor.

Bu cephane ve silah yapım atölyesinde ayrıca kimi belgelerde bulunuyor. Kısa bir süre önce ANHA tarafından yayınlanan bir haberde kasabada yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında .etelere ait depo ve karargahlarda DAIŞ, El-Nusra, Ehrar El-Şam gibi azılı çete gruplarının yanı sıra Türk devletinin de bayrak, flama ve sembolleri iç içe geçmiş halde bulundu. Türk devletinin Kürt düşmanı bu çete gruplarıyla ilişkilerini kanıtlayan bu durumdan daha ilginci ise sözde radikal İslamcı Hizb-ut Tahrir örgütünün bayrak ve flamaları ile kimliklerinin bulunması olmuştu.

Hizb-ut Tahrir örgütünün özellikle Şehba bölgesindeki varlığının ortaya çıkmasıyla bölge halkı ve siyasi gözlemciler “Hizb-ut Tahrir örgütü neden şimdi ve Şehba bölgesinde ortaya çıktı? Suriye ve Rojava’daki savaşta üstlendiği rol nedir?” sorularına yanıt ararken muhabirlerimiz, bu örgüte ait bir kitap bulundu.

Ceyş El-Suwar (Devrimciler Ordusu) 15 Şubat akşamı AKP destekli El-Nusra ve Ehrar El-Şam çetelerinin denetimindeki Arfed (Til Rifet) kasabasını çetelerden temizleyerek özgürleştirdi.

(ad)

ANHA

No comments