Breaking News

Türk askerine şok baskın: Mevzilerini bırakıp kaçtılar…

AKP hükümetinden aldığı talimatlarla hareket eden medya ordusunun özenle gizlemeye çalıştığı HPG ve YJA STAR gerillalarının Colemerg’in Gever ilçesi sınırındaki Oramar bölgesine gerçekleştirdiği eylemin görüntüleri yayınlandı.
AKP hükümetinin ve ona bağlı medyanın gerçekleri Türkiye halkından gizleme çabası Colemerg’in Gever ilçesi sınırındaki Oramar bölgesinde gerillanın Türk askerlerinin bulunduğu mevzilere sızması ve Türk askerinin panik içinde kaçması gerilla kamerası tarafından an be an kaydedildi.
HPG ve YJA STAR güçlerinin Oramar bölgesinde bulunan Ş.Bager, Şehit Rahime ve Şehit Zerdeşt bölgesinde bulunan Türk askerlerinin mevzilerine yönelik gerçekleştirdiği eylemde Türk ordusuna ağır kayıplar verdirilmişti.  4-5 ve 6 Mart 2016 tarihlerinde Colemerg’in Gever ilçesi sınırında bulunan Oramar bölgesindeki Şehit Bager, Şehit Rahime ve Şehit Zerdeşt alanlarında konumlanan Türk ordusuna yönelik gerçekleştirilen eylemde 26 Türk askeri öldürülmüştü. Gerçekleri Türkiye halkından gizlemeye çalışan AKP hükümetine bağlı medya üç gün süren bu eylemi basit bir çatışma olarak göstererek kendi kayıplarını gizlemeye çalıştı. AKP hükümetinin ve ona bağlı medyanın gerçekleri Türkiye halkından gizleme çabası gerillaların çektiği görüntülerle boşa çıkarılmış oldu.
Gerillanın kendi kamerasıyla kaydettiği görüntülerde; gerillalar büyük bir gizlilik içinde, sızma yaparak Türk askerlerinin bulunduğu mevzilerin dibine kadar gidiyor. Türk askerlerinin burunlarının dibine kadar sokularak komutanlarından gelecek vur talimatını beklemeye başlıyorlar. Vur talimatının gelmesiyle birlikte harekete geçen HPG ve YJA STAR gerillaları Türk askerinin mevzilerine bomba ve mermi yağdırıyor. İlk bombanın patlamasıyla gerillayı fark eden Türk askeri büyük bir panik içine giriyor. İlerleyen saniyelerde gerillanın Türk askerlerinin mevzilerine girmesiyle şok geçiren Türk askeri çareyi mevziiyi bırakıp kaçmakta buluyor.
Türk askerlerinin mevziiyi bırakıp kaçmaları an be an gerillanın kamerasına kaydedildi. Gerillalar Türk askerine ağır kayıp verdirerek askerlerin geride bıraktığı mevzilerin yanında fotoğraflar çektiriyorlar. 








No comments