Breaking News

Türk ordusu Digmetaş’ı böyle bombaladı

EFRÎN – Türk ordusu Efrîn’i tanklarla bombalamaya devam ediyor. Türk ordusunun bombardıman anından görüntüler ANHA’nın objektiflerine yansıdı.

AKP/Erdoğan’ın emirleriyle ordusu Efrîn’e bağlı Dîkmedaş köyünü bombaladı.

ANHA muhabirleri, Türk ordusunun bugün saat 15.40 dolaylarında Kilis’in Zadelîn ve Selabiyê köyleri arasında kalan Karaova noktasından Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Dîkmedaş köyüne tanklarla saldırı düzenlediğini bildirdi. Sivil halkın günlük yaşamını sürdüğü köyün doğusuna 11 tank topunun isabet ettiği saldırıda can kaybı yaşanmadı. Ancak köylülere ait bahçe ve tarlalarda büyük hasar meydana geldi.
Bölgedeki muhabirlerin objektiflerine Türk ordusunun Efrîn’i hedef alan topçu saldırıları böyle yansıdı.

Dîkmadaş köylüleri, Türk ordusunun bir yandan köylerini bombalarken diğer yandan da Türk ordusuna ait bir keşif uçağının Rojava sınırlarını ihlal edip köyün üzerinde keşif uçuşları yaptığını, yarım saat alanda keşif yaptıktan sonra uçağın Türkiye sınırlarına geri çekildiğini belirtti.
Türk ordusu, 13 Şubattan bu yana Efrîn ve Şehba bölgesindeki köyleri, YPG ve Ceyş El-Suwar mevzilerini bombalarken, saldırılarda 10’un üzerinde sivil ile 6 YPG ve Ceyş El-Suwar savaşçısı yaşamını yitirdi, onlarca sivil de yaralandı.
Video: NÛRHAT HESEN
(ekip/aç)
ANHA

No comments