Breaking News

Türkiye’den Ezaz’a giden TIR’lar görüntülendi

HABER MERKEZİ –  İngilizce yayın yapan Rus medya grubu Russia Today, Türkiye’den Suriye’nin El Nusra işgali altındaki Ezaz kasabasına giden TIR’lara ait  görüntüler yayınladı.

Daha önce MİT’e ait olduğu anlaşılan TIR’lar, çete gruplarına silah ve mühimmat taşıdıkları iddiasıyla  Adana ve Mersin’de durdurulup aranmıştı. Rusya savunma bakanlığı da Türkiye’nin DAIŞ  petrolünün ticaretinin yer aldığı bazı uydu görüntülerini de yayınlamıştı.

Russia Today’in yayınladığı görüntülerde Ezaz civarındaki YPG mevzilerinden haber geçen Kilis’e bağlı Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Ezaz’a geçen ağır yük dolu araçlara dikkat çektiği görülüyor. Bulundukları yerden yaklaşık 1 kilometre uzakta bulunan TSK’ya ait araçların da işaret edildiği görüntülerde, El Nusra’nın eğitim kampını da gösteriyor.

Russia Today, haberinde muhabirin aktardığı bilgilerin yanı sıra Cumhuriyet gazetesinin yayınladığı MİT TIR’ları görüntülerine ve Rus savunma bakanlığının Türkiye’nin DAIŞ’a silah yardımında bulunduğunu iddia ettiği görüntülere de yer verdi.

(u)

No comments