Breaking News

Kobanê ve Serêkaniyê’de son durum

YPG Basın merkezi Kobanê ve Serêkaniyê’deki çatışmaların bir günlük bilançosunu açıkladı…

Basına ve kamuoyuna!
1. DAIŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırılar 35. gününde devam etmektedir. Güçlerimiz çete saldırılarına karşı güçlü bir direniş göstererek saldırıları püskürtmüş, düzenlediği karşı saldırılarla çetelerin işgal ettiği kimi noktaları geri almış ve şehir içinde ilerlemiştir.
Dün gece boyunca kentin kuzeydoğusunda bulunan Kaniya Kurda bölgesinden saldırı düzenleyen çetelere sert karşılık veren güçlerimiz çeteleri püskürtmüştür. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 16 çete öldürülmüştür.
Kentin doğu cephesinde bulunan Belediye caddesinde de güçlerimiz bir karşı saldırı düzenlemiştir. Bu saldırıda belediye caddesi tümüyle çetelerden temizlenmiş ve güçlerimiz 1 kademe ilerlemiştir. Bu alanda güçlerimizin tespit edebildiği 10 çete öldürülmüştür. Bu alanda 2 adet BKC, 2 adet B7 roketatar silah ile bu silahlara ait çok sayıda cephaneye el konulmuştur. Çetelere ait 2 cenaze güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.
Güney cephesinde de güçlerimiz çetelere yönelik bir karşı saldırı gerçekleştirmiştir. Bu saldırı ardından çetelerin işgal ettiği bir nokta tümüyle çetelerden temizlenmiş ve güçlerimiz bir kademe ilerlemiştir. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 17 çete öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait çok sayıda cephaneyi ele geçirmiştir. 7 çete cenazesi de güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.
YPG basın merkezi Serêkaniyê direnişine ilişkin de şu açıklamayı yaptı;
Kentin batı ve güneybatısında 11 Ekim günü başlayan operasyon devam etmektedir.
Dün sabah saatlerinde Dehma köyü çevresinde yoğunlaşan çatışmalar gece geç saatlere kadar aralıksız sürmüştür.
Şiddetli ve göğüs göğüse yaşanan çatışmalarda çetelere ağır darbeler vurulmuştur.
Güçlerimizin tespit edebildiği kadarıyla son 24 saat içinde bu alanda yaşanan çatışmalarda 43 çete üyesi öldürülmüştür.
Çatışmalarda büyük bir fedai ruhuyla mücadele eden ve çetelere vurulan darbelerde önemli rol oynayan 5 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

No comments