Breaking News

YPG: Direnişimiz çete saldırılarını başarısız kıldı

HABER MERKEZİ - DAIŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırılar 42. gününde devam ederken her üç cephede yaşanan şiddetli çatışmalarda en az 21 çete öldürüldü. Çetelerin 2 kamyon ve bir motosikletle düzenlemek istediği bombalı saldırı girişimleri de bertaraf edildi.
YPG Basın Merkezi, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, YPG ve Kobanê halkının görkemli direnişi sonucu, son günlerde çetelerin takviye güç desteğiyle tırmandırdığı saldırıların başarısız kılındığını belirtti.
YPG Basın Merkezi açıklamasında, dün geceden bu yana devam eden çatışmalarda 5 YPG savaşçısının yaşamını yitirdiği belirtilerek çatışmalara ilişkin şu bilgiler verildi:
 “Doğu cephesinde dün gün ve gece boyu yaşanan şiddetli, göğüs göğüse çatışmalar bugün sabah saatlerine dek sürmüştür. Kaniya Kurda ve Belediye caddesi çevresinde yoğunlaşan şiddetli çatışmalarda çetelere önemli darbeler vurulmuştur. Saldırılarından sonuç alamayan çeteler, bu cephede 2 kamyon ve 1 motorsiklet ile intihar saldırısında bulunmuştur. Çetelerin her 3 girişimi de boşa çıkarılmış, araçlar güçlerimiz tarafından uzak bir mesafede patlatılarak imha edilmiştir. Bu cephede tespit edilebilen 17 çete üyesi öldürülmüştür. 2 çete, üzerlerindeki 2 adet kaleşnikof silah ve raxtlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir”.
“Güney cephesinde de gece boyunca çatışmalar yaşanmıştır. Güçlerimiz bu alanda çetelere ait doçka monteli bir aracı darbelemiştir. Bu alanda tespit edilebilen 4 çete öldürülmüştür.”
“Batı cephesinde ise Izea köyü yakınlarında çetelere ait bir araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiştir. Bu alandaki ölü ve yaralı çete sayısı hakkında net bilgiye ulaşılamamıştır.”
“Dün gündüz ve gece boyunca yaşanan şiddetli çatışmalarda büyük bir özveri ve fedakarlıkla mücadele yürüten 5 yoldaşımız, kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.”

No comments