Breaking News

YPG ve Burkan El-Fırat çetelere darbe vuruyor

HABER MERKEZİ – Dün öğleden beri şiddetli çatışmalara sahne olan Kobanê cephelerinde YPG güçleriyle Burkan El-Fırat güçleri çetelere ağır darbeler vurdu. Çete saldırılarını kıran YPG ve Burkan El-Fırat, 22 çete üyesini öldürdü, bomba yüklü bir aracı da çete güçleri içinde patlatarak imha etti. Şiddetli çatışmalarda 5 YPG savaşçısı ile 2 Burkan El-Fırat üyesi de yaşamını yitirdi.
Kobanê direnişne ilişkin yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi,DAIŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırıların 38. gününde devam ettiğini ve YPG savaşçılarıyla Burkan El Fırat güçlerinin vurduğu darbelerle ağır kayıplar veren ve ilerlemeleri durdurulan çetelerin, takviye güç ve silah desteğiyle saldırılarını sürdürmeye çalıştığını bildirdi.
Kaniya Kurda’da bombalı araç etkisi kılındı
Çatışmalardaki detaylara ilişkin de bilgi veren YPG Basın Merkezi açıklamasında, “Dün öğlenden sonra doğu ve güneydoğu cephesinde; Kaniya Kurda, Belediye caddesi ve Azadî meydanında güçlerimiz ile DAIŞ çeteleri arasında yoğun ve şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Kaniya Kurda bölgesinde bombalı araçla saldırı düzenlemeye çalışan çeteler araç patlatılmadan güçlerimizce etkisizleştirmiş, araç içindeki 1 çete öldürülmüştür. Bu alandaki çatışmalar halen devam etmektedir” denildi.
Güney cephesinden de çetelerin bomba yüklü bir araçla saldırı girişiminde bulunduğu, ancak YPG güçlerinin bomba yüklü aracı uzak bir mesafede patlatarak imha ettiği de YPG Basın Merkezi açıklamasında yer aldı.
Açıklamanın devamında YPG Basın Merkezi, şu bilgileri paylaştı:
Til Şeîr’de yoğun çatışmalar
“Dün gece saatlerinde batı cephesinde bulunan Til Şeir köyü ve çevresinde DAIŞ çeteleriyle güçlerimiz arasında başlayan şiddetli çatışmalar halen devam etmektedir. Bu çatışmalarda tespit edilebilen 17 çete üyesi öldürülmüştür.
Arbuş ve Mezrê köyleri arasında çetelere YPG saldırısı
“Güçlerimiz bugün sabah saatlerinde batı cephesinde bulunan Arbuş ve Mezrê köyleri arasında çetelere yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Saldırıda çetelere ait 1 araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiş, 4 çete üyesi öldürülmüştür.”
5 YPG’li, 2 Burkan El-Fırat üyesi yaşamını yitirdi
“Son 24 saat içinde büyük bir kararlılık ve iradeyle çete saldırılarına karşı direnen ve kahramanca savaşan 5 yoldaşımız ile 2 Burkan El Fırat savaşçısı şehadete ulaşmıştır.”

No comments