Breaking News

YPG savaşçısı Tekin’i on binler son yolculuğuna uğurladı

Kobanê direnişinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Mehmet Tekin'in (Avareş Marinos) cenazesi, on binlerce kişinin katıldığı törenle Hakkari'de toprağa verildi. 

Kobanê direnişinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Mehmet Tekin'in (Avareş Marinos) cenazesi on binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. YPG savaşçısı Tekin için Hakkari esnafı ise kepenk açmadı. MEYADER yöneticileri ve Tekin'in ailesi tarafından Urfa'dan dün alınan cenaze öğle saatlerinde Hakkari-Van karayolunda yüzlerce araçlık konvoy ile karşılanarak Hakkari Devlet Hastanesi'ne getirildi. PKK, KCK, YPG, HPG bayraklarının yanı sıra YPG savaşçısı Tekin'in fotoğrafları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri taşıyan kitle hastaneden alınan cenazeyi morga kadar omuzlarda, slogan, zılgıt ve alkışlar eşliğinde taşırken, buradaki işlemlerin ardından cenaze yine omuzlara alınarak Serê Solan mevkisindeki Şehitlik Mezarlığı'na doğru yola çıkarıldı. Törene, MEYADER yöneticileri, Hakkari Kent Meclisi, belediye eş başkanları, DBP, HDP il yöneticileri ve on binlerce kişi katılırken kadınlar çiçeklerle katıldıkları cenaze töreninde, Kürtçe ve Türkçe, "Bu son olsun, bu kan dursun" çığlıkları ile YPG savaşçısı Tekin'in cenazesini karşıladı.

Tekin'in hastaneden alınan naaşını omuzlarda taşıyan kitle, YPG marşları, "Biji berxwedana YPG/YPJ", "PKK halktır halk burada", "Şehîd namirin" ve "Biji berxwedana Kobanê" sloganları ile yürüdü. Mezarlığa kadar omuzlarda taşınan YPG savaşçısı Tekin'in naaşı YPG bayraklarına sarılırken dini vecibeleri yerine getirildikten sonra toprağa verildi. Defin işlemlerinin ardından "Çerxa Şoreşê" marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Törene katılanlara teşekkür eden YPG savaşçısı Tekin'in babası Ramazan Tekin, "Şehit ne Hakkari'nin ne de ailemizindir. Kürdistan'ın şehididir, Kürdistan'ın başı sağ olsun" dedi.

MEYADER Şube Eş Başkanı Ramazan Elmas ise Tekin'in Kürt halkı için değil dünya halklarının geleceği için mücadele ettiğini belirterek, "Halkımızın ve Önderliğimizin başı sağ olsun" dedi. Hakkari Kent Meclisi Eş Sözcüsü Kazım Kurt da, "Tekin'in verdiği mücadele büyük bir mücadeleydi. Bizler de bu mücadeleyi yükselteceğiz" diye belirtti.

Konuşmaların ardından dualar okunurken, kitle YPG savaşçısı Tekin için Katromus mevkilisinde kurulan taziyeyi ziyaret etti. 

No comments