Breaking News

YPG'li savşçılar on binler tarafından karşılandı

ŞIRNAK - Kobanê'de yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren YPG'liler Ferhat Taşkın (Ferman Agir), Azad Bilen (Cuma Goyi) ve Lokman Ataman'ın (Haki Xemgin) cenazeleri, Şırnak Cizre'de 10 binlerce kişi tarafından karşılandı. YPG'lilerin naaşları, cenaze namazı kılındıktan sonra defnedilmek üzere Beytüşşebap ve Silopi ilçelerine uğurlandı.
Kobanê'de YPG güçleri ile DAIŞ çeteleri arasında yaşanan yoğun çatışmalarda yaşamını yitiren YPG'liler Ferhat Taşkın (Ferman Agir), Azad Bilen (Cuma Goyi) ve Lokman Ataman'ın (Haki Xemgin) cenazeleri Şırnak’ın Cizre ilçesinde kitlesel olarak karşılandı.
İlçeye gelen cenazeleri karşılamak için sabah saatlerinde 10 binlerce Cizreli, İdil caddesine akın etti. Esnaflar da kepenk açmayarak kitleye destek verdi. Öğle saatlerine doğru cenazeleri taşıyan konvoyun ilçeye giriş yapmasıyla birlikte alkış, zılgıt, "Şehîd namirin", "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana Kobanê", "Bijî berxwedana YPG û YPJ'ê" sloganları atıldı.
İdil caddesinde cenaze konvoyunu karşılayan kitle, yürüyüş halinde Cizre Şehir Merkezi'ne doğru ilerledi.
Çarşı merkezde cenaze namazı kılındı
Kitle ilçe merkezindeki Dörtyol kavşağına geldiğinde burada üç YPG'linin tabutları araçlardan alınarak yolda hazırlanan masaların üzerine konuldu. Ardından da cenaze namazları kılındı.
Cenaze namazı sonrası Lokman Ataman cenazedi defnedilmek üzere Beytüşşebap'a, Azad Bilen'in cenazesi Silopi'ye uğurlandıktan sonra Cizre doğumlu olan YPG'li Ferhat Taşkın'ın (Ferman Agir) tabutunu omuzlarına alan halk, Nusaybin caddesi üzerinden Cizre Asri Mezarlığı'na gitti.
Nusaybin Caddesi'nde insan selli
Caddeyi çift yönlü trafiğe kapatan kitle arasında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, HDP ve DBP Cizre ile eş başkanları, MEYA-DER yöneticileri, Barış Anneleri, kimi sivil toplum örgütü yöneticileri yer aldı. Mezarlığa ulaşılması sonrası tamamlanan defin işlemlerinin ardından dualar okundu. Kitle Taşkın şahsında özgürlük ve demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenlerin anısına "Ey Raqib" marşı eşliğinde saygı duruşunda da bulundu.
Saygı duruşu sonrası konuşan MEYA-DER Cizre Şube Eş Başkanı Mele Kasım Yiğit, yaptığı konuşmada bütün Kürdistan ve devrim şehitlerini andığını belirterek, onların yolunda yürümeye devam edeceklerini söyledi.
'Gençlerimiz Kobanê'de destan yazıyor'
Yiğit'in konuşmasının ardından HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız konuştu. Kürt gençlerinin Kobanê'de büyük kahramanlıklarla bir tarih yazdıklarını belirten Sarıyıldız, "Gençlerimiz, evlatlarımız, Rojava'da, Kobanê'de büyük kahramanlıkla bu halkın onurunu koruyorlar. Kürt halkının onurlu yaşamı için canlarını feda ediyorlar. Halkımıza düşen bu fedai gençlerinin yolunda yürümesi ve onların bıraktıkları özgürlük bayrağını daha da ileriye taşımaktır" dedi.
Şimdi bütün dünyanın Kürt gençlerinin Kobanê'de yazdığı destanı konuştuğunu dile getiren Sarıyıldız, şunlarıo söyledi: "Şimdi bütün dünya bize yardım etmeye çalışıyor. Ama kara gözümüze hayran oldukları için değil, gençlerimizin, halkımızın yazdığı bu destana ortak olmak için, kendilerine pay çıkarmak için destek vermeye çalışıyorlar. Ne olursa olsun halkımız büyük bir sahiplenmeye Kobanê'ye, Rojava'ya desteğini devam ettirmelidir. Çünkü daha durum tam netleşmedi. Çatışmalar devam ediyor. Bu bilinçle bütün Kürt halkının hareket etmesi ve eylemlerini devam ettirmesi gerekiyor."
'Oğlumun silahı yerde kalmayacak'
YPG'li Ferhat Taşkın'ın babası Cabbar Taşkın da oğlunun bütün "Kürt halkının oğlu ve şehidi" olduğunu belirterek, oğlunu son yolculuğunda yalnız bırakmayan bütün Cizre halkına teşekkür etti. Baba Taşkın, "Kürdistan halkının başı sağolsun. Önder Apo'nun ve bütün gerilanın başı sağolsun. Yaşadığım sürece oğlumun silahını yerde bırakmayacağım. Şehît namirin" dedi.

No comments