Breaking News

Kobanê’de 4 nokta çetelerden temizlendi

Kobanê’de dün gece dört koldan saldırı düzenleyen çetelere YPG güçleri sert karşılık verdi. Çıkan çatışmalarda onlarca çete üyesi öldürüldürken dört nokta da çetelerden temizlendi.


Bölgedeki ANHA muhabirlerinin verdikleri bilgilere göre, IŞİD çeteleri dün gece kentin doğusunda 3 ayrı koldan saldırı düzenledi.
Sebze haline dönük saldırı gerçekleştiren çetelere YPG savaşçıları karşılık verdi. Burada yaşanan şiddetli çatışmalarda en az 6 çete öldürülürken çetelerin elinde bulunan iki nokta da çetelerden temizlendi.
Çetelerin ikinci saldırısı ise, belediye tarfından geldi. Burada çeteler, YPG’nin sert direnişiyle karşılaştı. Yaşanan çatışmalar sonunda onun üzerinde çete öldürüldü. 4 çete cenazesinin hala yerde olduğu bildirildi.
Doğu cephesindeki üçüncü çetre saldırısı Kaniya Kurda tarafından gelişti. Buradaki saldırıyı kıran YPG savaşçıları, çetelerin yerleştikleri iki noktayı da çetelerden temizledi. Aynı çatışmada YPG güçleri 1 BKC, 1 RPG Roketatar, 2 Kalaşnikof, bir gece bir de gündüz dürbünü, iki el bombası ile çok sayıda cephaneyi de  ele geçirdi.
Kentin güneydoğu cephesinde da, Azadi Meydanı’na sızma girişiminde bulunan çetelere sert direnişle yanıt veren YPG savaşççıları, şiddetli çatışmalarda onlarca çete üyesini öldürdü.
Kentin Güney cephesinde de ise çetelerin konumlandığı iki noktaya YPG güçleri eylem düzenledi. Her iki noktayı da imha eden YPG savaşçıları birçok çeteyi öldürdü.
Doğu Kobanê cephesinde şiddetli çatışmalar devam ederken çetelerin kent merkezine yönelik havan saldırıları da aralıksız devam ediyor.
Dün akşam ise, çeteler, YPG mevzilerine yönelik bombalı araçlalarla iki ayrı intihar saldırısı girişiminde bulunmuştu. Biri 18.35’te ve diğeri de 19.05’te meydana gelen iki ayrı bombalı araçla intihar saldırısı girişimi de, YPG savaşçıları tarafından erken fark edilerek bomba yüklü iki araç da YPG mevzilerine yaklaştırılmadan uzaktayken imha etmişti.

No comments