Breaking News

YPG savaşçısı Tekin Hakkari'de uğurlandı

Rojava'nın Kobane Kantonu'nda IŞİD çeteleri ile girdiği çatışmada yaşamını yitiren Hakkarili YPG savaşçısı (Avreş Marunıs) kod adlı Mehmet Tekin’in cenazesi binlerce kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi.

ZEKİ DARA / KADİR KAYA - YÜKSEKOVA HABER
HAKKARİ - IŞİD’in Rojava’nın Kobanê kantonuna yönelik saldırısında çıkan çatışmada yaşamını yitiren Hakkari nüfusuna kayıtlı 18 yaşındaki (Avreş Marunıs) kod adlı Mehmet Tekin’in cenazesi bugün sabah saatlerinde getirildiği Hakkari’de binlerce kişinin katıldığı bir tören ile kent girişinde bulunan Serê Solan Mezarlığı’nda toprağa verildi.
haberinfotograflari.gif
Urfa’nın Suruç İlçesinden aile ve Meya-Der yöneticileri tarafından dün alınan cenaze bugün saat 11.30 sularında yüzü aşkın aracın bulunduğu bir konvoy ile Üzümcü (Dêze) köyünden alınarak kent merkezine oradan da Hakkari Devlet Hastanesi’ne getirildi.
Sarı, kırmızı, yeşil renkli bayraklar ile süslenen Tekin'in cenazesi yolda ellerinde çiçekler olan kadınlar ve öğrenciler tarafından karşılanırken,cenaze hastane önüne ulaştığı sırada Tekin’in yakınları ve binlerce yurttaş duygusal anlar yaşadı.
IŞİD’e yönelik atılan lanet sloganları eşliğinde Hakkari Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cenaze bir süre devlet hastanesinde bekletildikten sonra binlerce kişinin katılımı slogan ve marşlar eşliğinde kent girişinde bulunan Serê Solan Mezarlığı'na götürüldü.
Cenaze töreni öncesi Hakkari’de fırın ve eczaneler dışında bütün işyerleri kepenk indirirken, esnaflar da cenaze törenine katıldı.
‘Her der Kobanê her der berxwedan’ pankartının arkasından yürüyüşe geçen kitle; PKK Lideri Abdullah Öcalan ve YPG savaşçısı Mehmet Tekin’in posterlerini taşıyarak sık sıık ‘Bîji berxwedana YPG’, ‘Kürdistan IŞİD’e Mezar olacak’, ‘Katil IŞİD işbirlikçi AKP’, ‘Bê serok jîyan nabê’ ve ‘PKK halktır halk burada’ sloganlarını attı..
Kitlenin il emniyet müdürlüğünün önünde geçişi sırasında DBP'nin görevlendirdiği görevliler güvenlik duvarı oluşturdu.
Cenaze törenine; DBP PM üyesi Şahabettin Sırma, HDP Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Temel, DBP Hakkari İl Eş Başkanı Mehtap Daştan Demirer, Hakkari Belediye Eşbaşkanı Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, Hakkari kent Konseyi sözcüleri Kazım Kurt ve Perihan Kahraman, İl Genel ve belediye meclisi üyeleri, Meya-Der, Kurdi-Der, İHD ve KESK’inde aralarında bulunduğu sivil toplum örgütü yöneticileri, barış anneleri YPG’li Mehmet Tekin’in yakınları ile 10 bini aşkın kişi katıldı.
Tekin’in sarı kırmızı ve yeşil bayraklar ve çiçekler ile süslenmiş tabutu mezarlığa getirilirken, cenaze burada kılanan namazın ardından alkışlar eşliğinde toprağa verildi.
Kobanê’de yaşamını yitiren YPG savaşçıları adına düzenlenen saygı duruşunun ardından bir açıklama yapan Meya-Der Hakkari Şubesi Başkanı Ramazan Elmas, Kobanê deki direnişte hayatını kaybeden Mehmet Tekin’in arkadaşları ile birlikte bütün insanlık adına verdikleri onur savaşında hayatlarını kaybettiklerini söyledi. 
Bugün Şengal’de Kobanê’de insanlık için büyük bir savaş verildiğini ifade eden Elmas, insanlıığn onuru ve namusu için canlarını feda eden savaşçıların büyük bir kahramanlık sergilediğini ve tarihe isimlerini altın harfler ile yazdığını kaydetti.
‘Tekin’in ailesinin, Öcalan’ın, Ortadoğu Halklarının ve insanlığın başı sağolsun’ diyen Elmas ‘Şehit namıerın’ diterek sözlerini noktaladı.
YPG'li Tekin’in babası Ramazan Tekin ise, "Bu şehit benim değil tüm Kürdistan halkının şehididir" diyerek cenazeye katılan herkese teşekkür etti. 
Hakkari Kent Konseyi Sözcüsü Kazım Kurt ise yaptığı açıklamada Kobanê’de verilen direnişte hayatlarını kaybeden savaşçıların sıradan savaşçılar olmadığını, Kürt halkının onuru için mücadele ederek hayatlarını kaybettiğini kaydetti. Kurt, cenazeye katılan bütün Hakkariliilere teşekkür etti. 
Öte yandın esnaflara da işyerlerini açma çağrısının yapıldığı açıklamada, YPG savaşçısı Mehmet Tekin’nin taziyesinin Karışyaka Mahallesi’nde bulunan İftaiyenin yakılarında bulunan evinin önünde kurulduğu bildirildi. 
Cenazeye katılan binlerce kişi daha sonra kitlesel olarak YPG savaşçısı Mehmet Tekin'nin taziyesine katıldı. 
Esnaf ise cenaze törenin ardından kepenklerini açarak işinin başına döndü. 

Kaynak:Yuksekovahaber.com

No comments