Breaking News

Kobanê’de son durum

DAİŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırılar 39’uncu gününde devam ediyor. Dün Kaniya Kurda, Belediye Caddesi ve Azadî Meydanı, doğu ve güney cephelerinde çatışmalar yoğunlaştı. YPG, YPJ ve ÖSO bileşeni Burkan El Fırat güçlerinin güçlü savunması ile çetelere ağır darbeler vuruldu. YPG güçleri çetelerin bombalı araç saldırılarını da engelliyor.
DAİŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırılar 39’uncu gününde devam ediyor. YPG ve YPJ savaşçıları, Özgür Suriye Ordusu bileşeni Burkan El Fırat güçlerinin güçlü savunması ve vurduğu darbelerle ilerleyişi durdurulan çetelerin bombalı araçlarla yaptığı saldırılar da engelleniyor.
Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, YPG ve YPJ güçlerinin dün sabah saatlerinde Kaniya Kurda bölgesinde başlattığı karşı saldırıyla çetelere ağır darbeler vurulduğunu belirtti. Yine Kobanê’nin doğu cephesinde dün öğle saatlerinde şiddetlenen ve tüm geceye yayılan çatışmaların yaşandığını da açıklayan YPG Basın Merkezi, “Kaniya Kurda, Belediye Caddesi ve Azadî Meydanı’nda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 24 çete öldürülmüş, çetelere ait 1 araç darbelenmiştir. Bu alanlarda çetelere ait 1 adet kalaşnikof, 1 adet M16 silahı ile bu silahlara ait çok sayıda mühimmata el konulmuştur” dedi.
Güney cephesinde ise YPG ve YPJ güçleri ile çete arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını kaydeden YPG Basın Merkezi, çetelerin bu alanda bomba yüklü bir araçla saldırı düzenleme girişiminde bulunduğu, aracın çeteler içinde patlatılarak imha edildiğini belirtti.
“Bu alanda tespit edilebilen 7 çete öldürülmüştür” denilen açıklamada, Kobanê’nin batısında bulunan Til Şeîr köyü ve çevresinde de tüm gün ve gece boyunca çeteler ile YPG güçleri arasında şiddetli, göğüs göğüse çatışmalar yaşandığını kaydetti. Til Şeîr tepesinin YPG güçlerinin denetiminde olduğunu açıklayan YPG Basın Merkezi, “Yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 23 çete üyesi öldürülmüştür. Bu alanda çetelere ait 15 adet kalaşnikof, 2 adet BKC, 1 adet B7 roketatar, 1 adet tabanca ve bu silahlara ait çok sayıda cephane ile 2 adet telsiz güçlerimizin eline geçmiştir.
Son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda büyük bir iradi duruş sergileyen ve kahramanca savaşan 9 YPG savaşçımız ile 1 Burkan El Fırat savaşçısı şehadete ulaşmıştır” dedi.

No comments