Breaking News

YPG savaşçısı Güneş Siirt’te toprağa verildi

Kobanê direnişinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Necat Güneş (Civan Dersim) binlerce kişinin katılımıyla Siirt'tin Eruh İlçesine bağlı ve Gabar Dağı eteklerinden bulunan Xalidiyê (Keklik Tepe) köyünde toprağa verildi. 

Kobanê direnişinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Necat Güneş (Civan Dersim) dün akşam Urfa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından dün akşam Amed’e getirilmişti. Toprağa verilmek üzere Amed’den Siirt'te doğru yola çıkarılan Güneş'in cenazesi, Siirt Eruh üç yolunda, aralarında DBP ve HDP İl, İlçe ve belde yöneticileri, İl, İlçe ve belde belediye eş başkanları, çok sayıda STK temsilcisinin yanı sıra yüzlerce yurttaş tarafından, " Şehit namirin" sloganları ile karşılandı
Yapılan karşılanma ardından yüzlerce araçlık konvoy, Siirt'tin Eruh İlçesine bağlı ve Gabar Dağı eteklerinden bulunan Xalidiyê (Keklik Tepe) köyün doğu hareket etti. Cenaze konvoyun geçtiği birçok merkez ve köyde yurttaşlar cenazeyi zafer işaretleri ve sloganlar ile karşıladı.

Cenaze Xalidiyê köyü girişinde yüzlerce kişi tarafından slogan, alkış ve zılgıtlar ile karşılanırken, Güneş'in cenazesi burada halk tarafından omuza alınarak köy mezarlığına götürüldü.
Mezarlıkta dini vecibelerin yerine getirilmesi ardından Güneş binlerce kişi tarafından toprağa verildi. Cenazenin toprağa verilmesi ardından törene katılan kitle "Çerxa Şoreşe" marşı eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. 
Törende sonunda kısa bir konuşma yapan YPG savaşçısı Necat Güneş (Civan Dersim)'in babası Mehdi Güneş, "O sadece benim oğlum değil, tüm Kürt halkının oğluydu. Tüm Kürt halkının, Necat'ın yoldaşlarının ve PKK lideri Abdullah Öcalan'ın başı sağ olsun" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, tören, YPG savaşçısı Necat Güneş (Civan Dersim) için taziyelerin kabul edileceği köy taziye evine geçilmesiyle sona erdi. 

No comments